CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Rovarlárvákat fognak etetni a magyarokkal: ez is az EU elvetemült ötlete!

Tényleg kísérleti egereknek néznek minket?!

Az EU bürokratai tényleg “kijárhatják”, hogy a magyarok kevesebb húst egyenek és lisztkukaccal és szöcskékkel legyenek tele az élelmiszerek a jövőben?

A válasz ennél bonyolultabb, de lényegében valami ilyesmiről van szó.

Hirdetés

Az EU szerint ugyanis a húsfogyasztás alapjaiban véve fenntarthatatlan.

Egyrészt az ipari szintű hústermelés járványok kialakulásához és a klímaváltozás felgyorsulásához vezethet, másrészt egyre drágább lesz.

A jövőben pedig valamennyi EU-s tagországnak rovarokra, sáskák evésére kellene áttérnie.

A lárva emberi fogyasztásra való engedélyezésére vonatkozó kérelmet még 2018 februárjában nyújtották be a bizottságnak, és ez lehet az első olyan rovar, amely fogyasztását akár hozzávalóként, akár önmagában engedélyeznék az EU-ban.

Ebben a dokumentumban megjegyzik, hogy a rovar, mint fehérjeforrás az emberi étkezésben nem egy újkeletű dolog, a világ számos pontján fogyasztanak a mindennapok részeként rendszeresen rovarokat az emberek.

A rovareledel-vonatra azonban a nagyok is felszálltak: a Mars és a Nestlé házikedvenc divíziója is olyan állateledelt gyárt, amely rovar-eredetű fehérjét tartalmaz.

A Mars állateledel-divíziója bejelentette a Lovebug fantázianevű száraz macska-eledelét, amely a fekte katonalégy lárvájából származó fehérjét tartalmaz.

A Nestlé pedig tavaly jelentette be, hogy a Purina álleteledelükhöz szintén a fekete katonalégy lárvájából származó proteint is felhasználnak.

Hamarosan pedig lejöhet a nap, amikor mi emberek is lisztkukacos kenyeret, vagy katonalégy zsömlét fogunk majszolgatni?

Hirdetés

A magyar állam következetesen szembe akar menni az EU ezen politikájával, azonban az EU ha ezt végleg meglépi, aligha lehet a boltjairól száműzni a jövőben a hasonló “ínyenc” termékeket…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.