Érdekes világ

Soha nem látott mélységű válság temetheti sírba Magyarországot? A JP Morgan szerint igen

Nagyon nehéz idők jönnek, a hitelszakemberek tanácsát pedig érdemes lehet megfogadni az ilyen nehéz időkre, nemrég arról beszéltek, mit tanácsolnak a lakosságnak.

A JP Morgan elemzést adott ki a koronavírus-járvány hatásairól az európai, közel-keleti, afrikai gazdaságra.

Eszerint igazán mély recessziót élhetett át az elmúlt hónapokban a magyar gazdaság

Hirdetés

– számolt be a Portfolio.

A bank szerint a legnagyobb zuhanást a magyar, a román és a török ipari termelés szenvedte el eddig a koronavírus-válságban, Magyarországon és Romániában nem csak az autógyártás, hanem a többi iparág is hirtelen zuhant nagyot.

Ez pedig kritikus helyzetet idézhet elő, amit a magyar lakosság különösen nehezen fog tudni átvészelni.

A JP Morgan szerint idén akár 6,3 százalékkal eshet vissza a magyar GDP, ezt az előrejelzést azonban még nem a legfrissebb makrogazdasági adatok alapján adták.

Egyértelmű, hogy mi sem, ahogyan sok más ország sem kerülheti el a 2020 elején kirobbanó koronavírus miatti elállások borzalmas következményeit.

Már csak az a kérdés, hogy a lakosság hogyan, miként készüljön fel a “szűkösebb” időkre.

Csak a nagyon erős, gazdaságilag stabil országok fogják túlélni, de még őket is jelentősen meg fogja ez az egész gyengíteni.

Ez nem következhet be újra, ezért nagyon fontos, hogy mi magyarok kellőképpen odafigyeljünk egymásra. A hazai szakemberek elmondták, mire érdemes figyelni.

Azóta felnőtt egy új generáció, kb. 900 ezer fiatal, akik próbálnak óvatosabban lépni, sajnos sokakat azonban elvisz a mohósága, és olyan befektetésbe tették a pénzüket, ami irreálisan magas hozammal kecsegtetett, viszont ott nagyon nagy a kockázat, tudtuk meg.

Hirdetés

Lovas Judit pénzügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a CSOK-kal is óvatosan kell élni, mert többen bevállalják a három gyereket úgy, hogy egy sincs nekik.

A hitelekkel úgy általában véve nagyon óvatosan kell bánni. A 20118-ban elszegényedett, eladósított családok ezt már tudják, és annak ellenére, hogy azok eleve nem voltak tisztességes hitelszerződések, a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.

Ha ugyanis beüt majd a válság akár 1-2 éven belül, akkor az midnent a feje tetejére állít, még a lakossági hitelek területén is.

Ne gondoljuk azt, hogy a fix kamatozáshoz nem fognak hozzányúlni az aljas bankok, ha az érdekük úgy kívánja…

Legyünk tehát nagyon résen az elkövetkező időkben, és aki teheti, az halmozzon fel némi pénzügyi tartalékot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.