Érdekes világ

Zsúfolásig teltek a strandok: mindenki egymás hegyén-hátán, miközben a covid-19 tovább tombol

Ha ezt nem fogjátok látni, akkor nem is hisztek a szemeteknek.

Pedig igaz… ENNYIRE nem érdekli már az embereket a koronavírus járvány.

Volt, nincs.

Hirdetés

Mindenki a tengerparton heverészik, százezren is jelen lehettek, a távolságtartási szabályokat egyszerűen figyelmen kívül hagyva.

Miközben a statisztikák szerint egyáltalán nem vonult még el a veszély, és nincs okunk lazítani.

Sőt, az USA-ban is például rekord megbetegedésszámot regisztráltak a napokban…

Nagy-Britanniában is tombol a nyár, napok óta 30 fok feletti hőség van, az emberek pedig ki is használták a jó időt a strandolásra.

A déli-partok legnépszerűbb partjai közül Dorset, Bournemouth és Brighton strandjai is zsúfolásig teltek, megdöbbentő felvételek készültek arról, hogy a britek tényleg tömegesen rohamozták meg a vízpartot.

Ez még békeidőben is megdöbbentő lehet, de most, hogy a szigetország még csak nemrég kezdte el feloldani a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokat, még inkább elképesztő.

Az emberek ugyanis láthatóan egyáltalán nem törődtek a védőtávolság betartásával, úgy zsúfolódtak a parton, mintha nem is lett volna járvány.

Formby tömött strandjára a rendőrséget is kihívták, hogy oszlassák fel a tömeget, az Orcombe Point nevű népszerű parton pedig szintén intézkedniük kellett az egyenruhásoknak, miután tömegverekedés tört ki.

A város tanácsának elnöke szerint megdöbbentő és felelőtlen volt a strandolók viselkedése, ezért komoly incidensnek nyilvánították a parton látottakat.

Hirdetés

Nem beszélve arról, hogy a strandolók több strandon is hatalmas mennyiségű szemetet hagytak maguk után.

A történtek természetesen a brit kormány figyelmét sem kerülték el, amely most újabb szigorításokkal fenyegeti a lakosságot. Matthew Hancock egészségügyi miniszter azt mondta, a kormány akár le is zárhatja a strandokat, ha az emberek továbbra sem tartják be az előírt egészségügyi szabályokat.

Világszerte ez a jelenség tapasztalható.

Bár TÉNY, hogy az emberiség alaposan túlfújta ezt a járványt, sokkal veszélyesebb volt az ennek nyomán kialakuló pánik és válság, mint maga a vírus.

Ennek ellenére a vírus veszélyét sem lehet elvitatni…

A mostani felelőtlensége az embereknek 1-2 hét múlva a betegszám megugrásában lesz tetten érhető, és akkor kezdődhet minden szigorítás elölről…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.