CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Sorra fertőződnek le a kormánytagok, “beette” magát a vírus a parlamentbe?

Két képviselő is házi karanténba került – tudatta közleményben a Fidesz-frakció.

Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében is.

A vírus már a parlamentet “eszi”?

Hirdetés

A Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is találkozott a hétvégén Hollik István kommunikációs igazgatóval, akinél koronavírus-fertőzést mutatott ki a teszt.

Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is házi karanténba került, ám mindkettejük tesztje negatív lett.

A vírus továbbra is jelen van az országban, ezért a kormánypártok arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, ezzel segítve a védekezést – olvasható a közleményükben.

Szerda reggel derült ki, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a helyettese, Orbán Balázs a múlt szombaton egy Balaton-parti magánrendezvényen vett részt egy koronavírusos emberrel

-írja a Blikk.

Alig pár órát kellett várni, hogy Hollik István (38), a Fidesz kommunikációs igazgatója közölje, róla van szó, az ő tesztje lett pozitív.

A parlamenti képviselő hétfőn és kedden rosszul érezte magát, jelenleg azonban már a karantén szabályait betartva dolgozik tovább.

Varga Judit (39) igazságügyi miniszter is házi karanténba vonult, ugyanis hétfőn ő is találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, aki talán Hollik lehetett.

Ezután közölték, hogy otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője is.

Hirdetés

Bár az említettekkel rendszeres kapcsolatban van Orbán, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy „a miniszterelnök nem érintett az ügyben”.

Ennek ellenére a legnagyobb kérdés most az, hogy vajon Orbán Viktor elkerülheti-e a fertőzést…?

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.