CímlapsztorikTudomány

Szándékosan nem lépnek velünk kapcsolatba az idegenek? Vészjósló elmélettel álltak elő a tudósok

Ha igazuk van, akkor ez az emberiség végét is jelentheti…

Megmagyarázhatja a Fermi-paradoxont

Mind a mai napig látszólag feloldhatatlan az úgynevezett Fermi-paradoxon, mely a földönkívüliekkel kapcsolatban leginkább vitatott tézis.ű

Ha rajtunk kívül vannak még fejlett civilizációk az univerzumban, akkor hogy eshet meg, hogy nem találtunk még egyet sem.

Hirdetés

A kijelentés azonban a valóságban úgy tűnik – legalábbis eddig – nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeket.

Most tudósok egy csoportja egy igen aggasztó elmélettel állt elő arra vonatkozóan, hogy miért nem találtunk még rá az idegenekre, vagy ők ránk.

Ráadásul ha igazuk van, elméletük helyes, akkor meg vannak számlálva az emberiség napjai.

A jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai most választ próbáltak adni a feltett dilemmára, kérdésre, és az ő elgondolásuk egyfajta válasz Fermi képletes kérdésére.

A szakértők szerint arra a kérdésre, hogy miért nem találkoztunk még földönkívüliekkel hivatalosan, az a válasz, hogy a földönkívüliek valószínűleg a földi technológiát túlságosan fejletlennek ítélik ahhoz, hogy érdekes legyen az a számukra.

Az elmélet arra is választ kínál így, hogy a valószínűleg nem vagyunk egyedül az univerzumban, rajtunk kívül sok, nagyon fejlett civilizáció is létezik, az idegeneket pedig éppen ezek a fejlett civilizációk érdeklik a Föld helyett.

Az emberiség nem elég fejlett

Wandel elmélete azon alapszik, hogy az emberek csak az 1930-as évek óta sugároznak rádiójeleket az univerzumba. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 15 ezer csillaghoz, és azok bolygóihoz juthatott el a jel, ami a galaxisban található 400 milliárd csillagnak csupán töredéke.

Ráadásul csak 1974-ben indult el az első, nagy teljesítményű rádiójel az űrbe, ami a kommunikáció felvételét szolgálja.

Az addigi jelek valószínűleg torzultak, minél messzebbre jutottak.

Hirdetés

Vagyis egyrészt gyerek civilizáció vagyunk számukra, és fejletlen, másrészt nem találtak semmi érdekeset bennünk, sőt, egyes vélekedések szerint van egy még sötétebb ok is arra, hogy miért nem vették fel velünk a kapcsolatot.

Az emberiség ideje hamarosan lejár?

A sötét ok pedig az, hogy tudják, hogy az emberiség kártékony és egy olyan önpusztító spirálba került, amely majd a civilizációnk kihalását fogja okozni nagyon rövid időn belül.

Ezért eleve meg sem próbálják felvenni egy haldokló civilizációval a kapcsolatot, mert nem származik belőle semmi hasznuk és már nem tudnak rajtunk segíteni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!