Címlapsztorik

Szlávik János szerint egy nyári focimeccsen a tömeg még veszélyes, a strandon TALÁN nem kell maszkban napozni

De k-rva jó, TALÁN nem kell maszkban napozni… Képzelhetitek, hogy néznének ki az emberek a nyári “szezon” után őszre…

Az Infórádióban fontos dolgokat közölt a nyárról és a nyárra várható enyhítésekről, esetleges szigorításokról, és hogy mire számíthatunk majd.

Szerintetek igaza lesz?

Hirdetés

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szerint legkorábban nyáron lehet nagyobb lazításra számítani, addig is óva int mindenkit attól, hogy egy oltás után már azt gondolja, elmúlt a járvány

– mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.

“Az első oltás is elkezd az immunrendszerben dolgozni, két-három hét alatt elindul az ellenanyag-termelődés. Olyan magas szint is kialakulhat, amely védettséget ad, de a második védőoltás erősíti meg az immunválaszt, és akkor alakul ki a 90 százalék feletti hatékonyság”

-mondta.

Amíg nincs nyájimmunitás, addig vigyázni kell. Ha valaki megkapja a védőoltást, akkor megfertőződhet, de alig-alig fertőz tovább. Ha sok ember lesz beoltva, akkor kevés beteg lesz, és kevesen fognak fertőzni, és vége lesz a járványnak. De ez még jó néhány hónap

-tette hozzá.

Úgy gondolja, először a nyílt terekben való nagyobb mozgás jöhet majd szóba.

Példaként említette, hogy egy nyári focimeccsen a tömeg még veszélyes lehet, de a strandon talán majd nem kell maszkban napozni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.