CímlapsztorikMisztikumTudomány

Sztár idegsebész tért vissza halálból: szerinte létezik túlvilág és hamarosan bizonyíték is lesz rá

Dr. Eben Alexander korábban szkeptikus volt, súlyos betegségét követően azonban nem kételkedik a halál utáni létben. Megdöbbentő dolgokat tárt a nyilvánosság elé.

Eben Alexander saját maga tapasztalta meg hogy van odaát valami

Dr. Eben Alexander amerikai neurológus és agysebész, aki a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát és tizenöt évet dolgozott a világ legrangosabb egyetemén, a Harvardon, egészen 2008-ig a konzervatív tudomány képviselőjének számított, aki azokkal a kérdésekkel, amire a tudomány nem tudott egzakt választ adni, nem is foglalkozott.

Azonban sőlyos bakteriális agyhártyagyulladása majdnem a sírba vitte, szó szerint.

Hirdetés

A klinikai halál állapotából tért vissza, és amit odaát látott, arról részletesen beszámolva szinte sokkolta a világot.

Elmondta, hogy kellemetlen, félelmetes zajhatást érzett, amelyet a halál állapotának felismerése, majd boldogság és végtelen nyugalom érzete követett.

Dr. Eben Alexandert aligha lehet valamiféle misztikus rajongónak tekinteni, mindig is a tudomány embere volt, ezért nagyon fontosak a szavai.

Dr. Alexander egy három részből álló csodálatos világról emlékezik meg, amelyből az első egy sötét hely volt, alig látható növényi gyökerekre illetve az anyaméh vérereire emlékeztető alakzatokkal.

Fogalma sem volt arról, hogy hová került ( a sötétség helyét a Földigiliszta-nézőpont birodalmaként emlegeti a könyvében), de mindent szenvtelenül, éntudat nélkül szemlélt.

Később arcok tűntek fel előtte, távoli tompa üvöltéseket hallott, és a biológiai halál szagát érezte ezen az egyre kellemetlenebbé váló helyen.

Amit még kiemelt, hogy nem tudta meghatározni, vajon mennyi időt tölthetett itt, mivel az időérzéke teljesen megszűnt.

Tudományosan sem lehet magyarázni

Az emlékeiben megőrződött különleges vizuális élmény elsősorban szakemberként volt megmagyarázhatatlan számára, hiszen a kórtörténeti jelentésből világosan kitűnt, hogy az agykérgének működése leállt, ami pedig az emlékezésért és a gondolkodásért felel a központi idegrendszerben.

A központi idegrendszerre ható bizonyos neurotranszmitterek, mint például a szerotonin megnövekedett szintje elviekben magyarázatot adhatnak hallucinációkra, de a fokozott szerotonintermeléshez működő agykéregre van szükség.

Hirdetés

A halálközeli élmények lehetnek a kulcs

A halálközeli élmények során az tudat elhagyja a testet és rövid időre egy másik dimenzióba kerülhet, egy másik létsíkba, ami sokak szerint maga a Mennyország.

Halálközeli élménynek (angolul Near-Death Events, NDE) a klinikai halál állapotából újjáélesztett személyeknek a szív leállása valamint újjáindítása közti időszakban átélt vizuális és verbális élményeit nevezzük.

Bár az NDE események tudományos magyarázatai elég erősek, vannak olyan aspektusai, melyek semmivel nem magyarázhatók.

Például az, hogy a klinikailag halott illető később miért tudja visszaidézni azt, hogy pontosan mi történt a kórteremben, ki miket mondott vagy tett.

Ezeket sok esetben utólag az orvosok és a jelenlévő hozátartozók is igazolják, de nincs rá logikus magyarázat.

Hacsak nem az, hogy a tudat tényleg túlélheti a test halálát és a fizikai érzékelésen túl is létezik valami.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!