MisztikumTudomány

Kaput nyitnának a tudósok a téridő szövetén: ijesztő, mi várhat ránk “odaát”

A tudósok a tűzzel játszanak. Hamarosan idegen világokba léphetünk át egy nagyszabású kísérletsorozat segítségével, azonban sokan figyelmeztetnek: valami borzalmasat is magunkra szabadíthatunk.

Féregjáratok, Einsten-Rosen hidak lehetnek az átjárók más világokba

Léteznek úgynevezett féregjáratok, melyek kaput nyithatnak az univerzum más, távoli pontjaira.

A téridő szövetét átütő, egyfajta átjáróként működő objektumok segítségével valóra válhatna a fénynél is sebesebb utazás, így pedig elérhetővé válhatnának számunkra a világegyetem eddig megközelíthetetlenül távoli pontjai is.

Hirdetés

Talán közel járunk már a nagy áttöréshez.

Hatim Salih, a Bristoli Egyetem Kvantumtechnológiai központját vezető fizikus fantasztikus eredményekről számolt be.

Elmondása szerint nagyon közel járnak hozzá, hogy a világon elsőként valódi, működő kvantum féreglyukat hozzanak létre laboratóriumi körülmények között.

4 éven belül féregjáratot nyithat az emberiség

Terveik szerint erre négy éven belül sor kerülhet és ha sikerrel járnak, az valóságos technológiai forradalmat idézhet elő.

Azért a Vice cikke alapján fontos leszögezni, hogy ez még nem az a fajta féreglyuk lenne, amin keresztül űrhajók utazhat a világegyetem végtelenjébe – vagy azon is túl, hanem egy kísérleti eszköz.

A jövőben egy nap talán eljutunk arra a fejlettségi szintre, hogy megértsük ezeknek a jelenségeknek a működését és azokat felhasználva elindulhassunk az űr meghódításának útján, de azért ne feledjük, ha egy ismeretlenbe nyíló kaput kitárunk, sosem lehetünk biztosak benne, mi vár ránk a túloldalán.

A tudósok a tűzzel játszanak: az emberiség léte a tét?

Nehogy véletlenül Pandóra szelencéjét nyissuk ki, olyan erőket szabadítva a világra, melyeket nemhogy uralni, de megérteni sem tudunk.

Sokak szerit ugyanis a tudósok egyértelműen a tűzzel játszanak.

Ha ugyanis olyan helyre vagy pontra nyitunk kaput, ahol valaki vagy valami csak azt várja, hogy mikor jöhet át ide, megsemmisíteni minket, akkor megpecsételhetjük a Föld és a világ sorsát, pusztán jószándékból.

Hirdetés

A tudósok egy rész emiatt határozottan ellenzi ezeket a kísérleteket.

Szerintük csak Isten tudja, hogy milyen dolgok jöhetnek át odaátról a másik oldalról azon a kapun, amit az emberiség nyit majd meg.

Az, hogy ez egy kisebb, kvantum szinten megnyitott féregjárat lenne, semmit nem számít, mert a kvantumvilágban másak a fizika törvényei.

Elég például, ha egy halálos vírust szabadítunk magunkra, mely átjön ezen a “kvantum résen”, vagy valami még borzalmasabb – állítják.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!