CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Szuperintelligens civilizáció szimulált “állatkertjében” él az emberiség – állítják a tudósok

A világunkkal kapcsolatos legijesztőbb elmélet és igazság, ami valaha napvilágot látott?

Ha igaza van a kutatóknak, akkor semmi sem az, aminek látszik.

Neil DeGrasse Tyson híres asztrofizikus már több ízben nyilatkozta azt, hogy egyszerűen nem vagyunk jelenleg eléggé fejlettek ahhoz, hogy más ismeretlen intelligenciákkal vegyük fel a kapcsolatot.

Hirdetés

Sőt, felvetett egy rendkívül érdekes elméletet, és ha valakinek, hát akkor az ő szavainak óriási súlya van a témában.

Benne ugyanis az is felmerült, hogy nem véletlenül ennyire steril a kozmosz és a körülöttünk lévő “csillagmezők”.

Szerinte nincs kizárva, hogy egy kozmikus “állatkertben” élünk, és egyszerűen túlságosan primitívek vagyunk még ahhoz, hogy felismerjük ennek az “állatkertnek” a határait.

Vagy egyáltalán azt, hogy megfigyelés alatt állunk, és az emberiség működését és fejlődését valakik, vagy valamik folyamatosan monitorozzák.

Egy szuperintelligencia által létrehozott szimuláció is lehet ez az egész világegyetem.

Ha valaha idegen civilizációval találkoznánk, egy állatkertet építenének körénk, mivel túlságosan alacsony fejlettségi szinten lennénk hozzájuk képest.

Szinte már állatok lennénk a magunk nemében, mint a jelenben az embernek a csimpánzok.

És ez az egész talán már rég meg is történt, ezért nem találunk élet nyomaira sehol, mert az egész csillagközi “térség” szándékosan van kiüresítve, sterilizálva körülöttünk, hogy “ne zavarják” a fajunk fejlődését, evolúcióját.

Ha így van, akkor a szimulált világunk létrehozóinak elemi érdeke az, hogy a benne lévők, azaz mi ne tudjuk meg soha, hogy egy ilyen világ “rabjai” vagyunk.

Hirdetés

Hiszen már a tudat is megváltoztathatja a gondolkodásunkat és a hozzáállásunkat a kozmoszhoz, ami végső soron beavatkozás a fejlődésünkbe.

Egyúttal ez az egész megmagyarázná azokat a paleoasztronautika feltételezéseket, miszerint az idegenek évezredekkel ezelőtt már besegítettek az emberiségnek.

Megtanították elődeinket az eszközhasználatra, rávezették őket a tűz használatára, átsegítették őket egyes nehezebb evolúciós lépcsőfokokon.

Azóta azonban nem avatkoznak be, és távolról figyelhetik, hogyan építgeti magát a civilizációnk.

Ez az egész persze csak egy lehetséges feltételezés, azonban ma már egyre több tudós gondolja úgy, hogy a kozmikus állatkert elmélet tényleg igaz lehet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.