CímlapsztorikÉrdekes világ

Teljesen új vírusokról és a koronavírus eredetéről közölt megdöbbentő adatokat Kína

A kínaiak kitálaltak? Egy nyilvánosságra került hírszerzői jelentés robbantotta a bombát.

Egy nemrég napvilágot látott jelentés szerint Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el a SARS-CoV-2. vírus, amely a Covid-19 betegséget okozza.

Ezt támasztja alá az, hogy az intézet három kutatója 2019 novemberében eléggé megbetegedett ahhoz, hogy kórházi ellátást igényeljenek – számolt be egy korábban nem nyilvánosságra hozott amerikai hírszerzési jelentésről a Wall Street Journal hétfőn.

Hirdetés

Erre Kína is reagált, és egészen érdekes, már-már megdöbbentő adatokat közöltek a koronavírus eredetéről.

A kínai tudósok kilenc olyan vírust ismernek, amely a koronavírusok egy új törzséhez tartozik és távoli rokonságot mutatnak az egész világ terjedő vadtörzzsel.

Ezek a genom bizonyos területein nagyon nagy fokú egyezést mutatnak a koronavírussal.

A legújabb kutatás nyolc vírust vizsgál, amelyeket egy 2015-ös látogatás során gyűjtöttek a délnyugati Jünnan tartomány egyik városában, ahol a vuhani intézet kutatói három év alatt több mint 1000 mintát gyűjtöttek denevérektől egy bányabarlangban és annak környékén – írja a South China Morning Post hongkongi lap.

A munka azután kezdődött, hogy a bányát meglátogató több ember megbetegedett. Miután a vizsgálatok kimutatták, hogy ismeretlen vírusok fertőzték meg őket, elkezdték keresni a kórokozók lehetséges forrását, így átkutatták a tárnákat denevérvírusok után.

A WIV csapata azóta közölte, hogy a vizsgálatok azt mutatták, hogy az érintettek nem a Covid-19 vírussal fertőződtek meg.

Viszont a vizsgált kórokozók szintén súlyos akut légzőszervi szindrómát okozhatnak, ami baljós előjel, mert ez arra utal, hogy már több olyan koronavírus-fajta is létezhet, amely képes lehet az embereket megbetegíteni.

“Ezek az eredmények azt sugallták, hogy a denevérekből most felfedezett [koronavírusok] csak a jéghegy csúcsai lehetnek” – írta a csapat a bioRvix kutatói felületen közzétett tanulmányában.

A most közölt adatok továbbra sem segítenek megfejteni a Covid-19 eredettörténetet, több mint egy évvel azután, hogy először észlelték azt a közép-kínai Vuhanban.

Hirdetés

Sokak szerint ettől még Kína “bűnös” abban, hogy a VUhani Virolgóiai intézetből szabadulhatott el a vírus, vagy azért mert kísérletezgettek vele, vagy azért, mert a hanyag biztonsági előírásokat sem mindig tartották be.

A vuhani kutatók legutóbbi tanulmányukban foglalkoznak a laboratóriumi szivárgással kapcsolatos “spekulációkkal”, de azt állítják, hogy a “bizonyítékok nem támasztják alá” az elméletet, mivel a laboratóriumaikban talált legközelebbi törzs 96 százalékos hasonlóságot mutat csak a Sars-CoV-2-vel, vagyis évtizedes evolúciós távolságra van attól, és nagyon gyengén képes emberi sejtekhez kötődni.

Igen ám, de egy másik oldalról megközelítve éppen ez támaszthatja alá a mesterséges eredetet is, mivel “nincs nyoma” a természetben sehol ennek az évtizedes evolúciónak.

Mintha valahogyan valahol ezt a fejlődést, evolúciót valaki(k) felgyorsították volna…

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.