Misztikum

Tengeri kagylók és egyéb őskövületek vannak a Marsi fotókon: elhallgatott bizonyítékok a Vörös bolygó múltjáról

Évtizedek óta megy a hazugozás égi szomszédunkról…? Élet perdöntő bizonyítékait rejti a felszín, egy mars járó felvétele és sok más ehhez hasonló maradvány rá a bizonyíték – állítják a tudósok.

Szokatlan felvétel árulkodhat a Mars valódi múltjáról

A mars járók által készített felvételek közül nem ez az első, melyen szokatlan kövületek, élőlények maradványai láthatóak.

A felvételt Július 27-én készítette a Curiosity a Gusev kráternél.

Hirdetés

Első ránézésre nem is látunk semmi szokatlant, azonban ha jobban megnézzük láthatjuk hogy egy kagylóra, vagy valamiféle csigaházra emlékeztető alakzat tűnik fel a törmelék és a marsi por között.

Mi több, a felvételeket vizsgáló geológusok számára is nagyon szokatlan az anomália alakja.

Olyan formáció, mely láthatóan nem lehet egy egyszerű kőzet, mivel az árnyékokból is jól látszik, hogy üreges.

És most nem a fény-árnyék játszik velünk, hanem ténylegesen üreges ez a valami. Márpedig ilyen alakú és felépítésű üreges kőzet nincs a Marson.

Hasonlítsuk csak össze begy tényleges kagyló maradványaival a lenti képen. Láthatjuk, hogy nagyon nagy a hasonlóság a kettő között.

Csak az egyik a Marson készült, ahol elméletileg nem lehetne élet, és a tudomány még abban sem biztos, hogy ha régen volt is rajta élet, milyen szintű lehetett.

És ez még nem minden. Az egyik Mars járó által készített felvételen még egy hal ősi maradványai is megfigyelhetőek.

Először csak a szerkezet által hagyott keréknyomnak vélték, de rájöttek, hogy mivel se előtte, se utána nincs keréknyom, valamint a szerkezet adatai szerint sem járt arra a kerék, egyértelművé vált a helyzet: valami olyat találtak, ami nem lehetne ott.

Tengeri kagylók maradványai

A hal maradvány ténye egyértelművé teszi azt, hogy a Marson egykoron életben dús óceán volt. Nem csak halak és puhatestűek lehettek ebben a vízben, hanem akár komplexebb élőlények is.

Hirdetés

Azonban vannak még ennél is megdöbbentőbb felvételek, mint amilyen az alábbi.

A lenti képen ugyanis a Marsi porban jól látható kis sziklácskák valójában megkövesedett korallok.

A korallok közé tartoznak a trópusi óceánokban élő korallzátonyokat alkotó organizmusok, amelyek kalcium-karbonátot kiválasztva hoznak létre szilárd vázat.

Vagyis ezek a kőzetek egyértelmű bizonyítékai annak, hogy valaha a Marson óriási korallzátonyok voltak, és hatalmas, élővilágban gazda óceánok.

Végig gondolni is félelmetes, hogy mennyi minden élhetett az ősi marsi tengerekben.

Talán az élet nem csak a kagylókig, és egyéb puhatestűekig jutott, hanem a halakig, és más nagyobb vízi állatokig is.

Azt sem tartják kizártnak, hogy a halak itt is – mint a Földön – kimásztak a szárazföldre az evolúció folyamán, és kialakultak belőlük a különböző szárazföldi élőlények.

Korábban már többen pedzegették, hogy a felszín alatt még nem biztos, hogy az összes víz eltávozott, így a földi üregekbe, barlangrendszerekbe még elbújhatott az akkori élet, és élővilág.

A jövő Mars küldetései során az emberiség egyik célpontja egészen biztosan ezen felszín alatti barlangok feltárása és tanulmányozása lesz.

Akármi is az igazság, sokkal többet tudhat a NASA és más a kormányzatokhoz közeli szervezet a Mars múltjáról.

Csak éppenséggel sokak gyanúja szerint ezt eszük ágában sincs megosztani a világgal…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.