CímlapsztorikÉrdekes világ

Tényleg behívóparancsokat terjeszt a Honvédség? Erről mindenkinek tudnia kell!

Mozgósítás Magyarországon? Utána jártunk a teljes igazságnak!

A Honvédelmi Minisztérium szerint nincs mozgósítás Magyarországon, nincs hadiállapot, ezért nem is küldtek behívót senkinek.

Nemrégiben ismeretlen forrásokból kerültek elő olyan hadba hívó behívó parancsok, amiket elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében adtak ki.

Hirdetés

Ezek az „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra” és a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítanak fel – közölte a Honvédelmi Minisztérium péntek este.

A behívók azonban HAMISAK, valótlanság a tartalmuk is – hívják fel rá a figyelmet!

A tárca leszögezte, nincs mozgósítás Magyarországon, nincs hadiállapot sem, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

Azt is hozzátették:

Nem küldenek ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket. Azt írták:

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el”.

A közlemény szerint a Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ők kapnak értesítést egyes feladatokra.

A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket – olvasható a közleményben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.