CímlapsztorikÉrdekes világ

„Téridő fegyvert” kutatott az amerikai haditengerészet? Egy bennfentes tálalt ki mindenről

Ha ennek csak a fele igaz, akkor érdemes elgondolkodnunk, mi zajlik a színfalak mögött, amikről a világ polgárai még csak nem is tudnak…

Az állítás megdöbbentő, ugyanis Salvatore Cezar Pais „téridő-módosító” fegyvere az USA haditengerészetét is érdekelte.

Hogy az amúgy elismert mérnök, aki a US Navy Légi Hadviselési Központ Repülőeszköz Divíziójánál (Naval Air Warfare Center Aircraft Division – NAWCAD) dolgozik, miért adta ezt a bizarr nevet az amúgy energiaforrásként és meghajtásként alkalmazni kívánt találmányának, azt nem tudni.

Hirdetés

A WarZone által hivatalosan megszerzett dokumentumok alapján a titokzatos (és szabadalmaztatott!) eszköz a saját magáról elnevezett Pais-hatást felhasználva feltalálójának szavai szerint jelentősen kitolhatja a hagyományos tudomány határait.

Már ha működik.

A honlappal folytatott levelezésében Pais azt állította, hogy a meghajtás kiiktatja a gravitációt, sőt egy hibrid légi-víz alatti járművet is képes meghajtani, a valóságunk szövetének legalapvetőbb szintjén hatva.

A fenti leírást hallva rögtön két dolog ugrik be a téma iránt érdeklődőknek.

Az egyik, hogy ha a Pais-meghajtás tényleg működik, akkor ez magyarázat lehet a TicTac-incidensre, és még azt is megindokolná, hogy a sokszor egymásra is féltékeny haderőnemek közül miért a haditengerészetet választották a „fehér repülő cukorkák”.

A másik dolog a fénynél gyorsabb haladást lehetővé tévő Alcubierre-meghajtás megvalósítása, amelynek hatásaiba még belegondolni is szédítő.

Természetesen a fenti, a józan észnek és az évszázadok alatt kialakult tudásunknak homlokegyenest ellentmondó állítások igazolására bizonyítékokra is szükség van.

Első lépésként az is megteszi, hogy a haditengerészet finanszírozza a kutatásokat.

Az átadott dokumentumok szerint már néhány százezer dollárt költöttek az eszköz kifejlesztésére.

Hirdetés

És hogy mi is lenne pontosan a „téridőfegyver”?

A lelkét képező plazmakompressziós fúziós eszköz egy mini fúziós reaktor, ami a hírek szerint ellenkezés nélkül megkapta az általában kekeckedő szabadalmi hivatal engedélyét.

A plazmakompresszióhoz szükséges szigetelésért a nagy energiájú elektromágnesmező-generátor (High Energy Electromagnetic Field Generator – HEEMFG) lesz a felelős.

A több száz oldalnyi számítást tartalmazó leírás szerint a szabadalom extrém magas energia szintek előállítására képes, amelyekhez képest „a hidrogénbomba nem több, mint egy öngyújtó”. Ez utóbbiak nyilván Pais saját szavai.

A technológia újításokért lelkes, azonban kellő kétkedéssel felruházott olvasó számára joggal villanhat fel a Doki és fluxuskondezátora a Vissza a jövőbe című filmekből, Christopher Lloyd lenyűgöző alakításában.

A nyilvánosságra került dokumentumok alapján azonban sajnos nem dönthető el, hogy sikeresek voltak-e a kísérletek, azaz nem tudni, hogy tovább folyik-e a „téridőfegyver” kutatása, vagy esetleg szép csendben elfektették a sci-fi-könyvekbe való ötletet.

Ha kiderül, mi biztosan megírjuk!

Forrás: Index

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.