Tech-Kütyük

Tesla világsikerét egy magyar feltalálótól lopták? Majdnem 10 évvel előzte meg egy Tóth Miklós, mégsem jegyzik a nevét!

Multinacionális vállalat nyomta el a magyar találmányt, majd semmizte ki a feltalálót? Az alábbi sztorit feltétlen olvassátok el.

Ha csak a fele igaz – de nyilván nem a fele, hanem az egésze – akkor ebből világbotrány lenne, ha az USA-ban történt volna.

De mivel hazánk, és hazánk fiai nem sok vizet zavarnak, akik rengeteg zsenit adtak már a világnak, így meg lehet ezt velünk tenni!

Hirdetés

Elon Musk és a napelemes cserepek

A Tesla vezére, Elon Musk nemrégiben azzal robbant be a köztudatba újra, hogy a napelemes cserepeinek hihetetlennek beállított technológiai innovációját mutatta be.

A Twitteren jelentette be Elon Musk, a Tesla extravagáns vezére, hogy a következő naptól – május 10-től – megvásárolható a cég által gyártott napelemes tetőcserép.

A szállítás az Egyesült Államokban 2017 végén kezdődik, de a jövő évre már a tengerentúli kézbesítést is megkezdi a vállalat. Igen ám, de a Tesla vezér nagy valószínűséggel más tollával ékeskedik.

Ugyanis a technológia, amit bemutat, valójában már jóval korábban létezett. És többek között egy tehetséges magyar feltaláló használta az elsők között.

Más cégek egy ilyenbe belebuknak, de Elon Musk vége feltehetően nem fog.

A Tesla vezér mindössze annyit tett, hogy egy valamivel trendibb – bár ez is vitatjuk – “csomagolásba”, és fogyaszthatóbb marketing gépezetbe tömte bele az egészet.

Elon Musk a magyaroktól lophatta az ötletet

Valójában azonban semmi innovatív nincsen benne, és ezt valószínűleg Elon Musk is tudja, aki mögött hatalmas anyagi tőke és érdekeltség áll.

Éppen ezért esélye sincsen Tóth Miklós, a magyar feltalálónak arra, hogy kiharcolja az igazát. Ő ugyanis évekkel korábban már létrehozott egy zseniális napelemes cserép technológiát.

Ha megnézzük a lenti bemutató videót, azt is láthatjuk, hogy ugyanazokkal az előnyökkel bír, mint a nemrég bemutatott napelemes cserepek. Törés, és ütés álló, nagyon nehezen sérül, és gyakorlatilag élettartam garanciát is lehetne rájuk adni.

Hirdetés

Tóth Miklós irka 10 évvel előzte meg Elon Muskot, mégis Muskot ünneplik

Tóth Miklós is, aki 2009-ben ötletéért Géniusz Európa Nagydíjat kapott, meglehetősen alábecsült szakember.

A feltaláló szerint egy négyzetméternyi napelemes cserép 200-250 watt elektromos áramot képes termelni, és 150-250 cseréppel egy családi ház teljes áramszükséglete fedezhetnék.

Találmányának szabadalmát és a gyártási technológiát 180 országban védette le, és azt mondta, hogy az általa feltalált napelemes tetőcserép éveken belül az építőipar alapvető kelléke lehet.

A gyárat a feltaláló kezdetben Harsányba tervezte, de az ottani jegyző szerint csak az általuk felajánlott telek van meg, építkezés nem kezdődött rajta.

Sokan úgy sejtik, hogy a feltalálót, és sok más hozzá hasonló a napelemes cserép bizniszben utazó tudóst és mérnököt megvesztegethetett a Tesla érdekeltségeibe tartozó cégek csoportja, vagy szándékosan hátráltatják őket a piacon való megjelenésben, elindulásban…

Szerintetek is úgy érzik egyes országok és egyes multimilliárdosok, hogy mindent megtehetnek velünk?

Elvégre a kis országoknak kis hangja van… nem tudjuk túlüvölteni az amerikai sas ricsaját…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.