CímlapsztorikTudomány

Sorra dőltek meg az évtizedes melegrekordok Európában: beállt a klímakatasztrófa

Volt, ahol 70 éve nem volt ilyen meleg… hőségrekord Nagy-Britanniában, Németországban egy atomerőművet is le kellett állítani!

Mi várható a kontinensen és a világban, ha ránk szabadul a klímapokol?

Soha nem látott rekordok dőltek meg

Az idei évben minden rekord megdőlt, már ami a csúcs-hőmérsékleteket és a tartós hőhullámok hosszát illeti.

Hirdetés

Július 25-én az egész európai kontinensen olyan meleghullám söpört végig, mely sorra döntötte meg az évtizedes melegrekordokat.

Egész Európában gondolkodtak a Vörös Kód kiadásán, ami az egyik legmagasabb szintű eljárás az időjárás drámai változására egyfajta válaszként.

Párizsban egy 70 éves rekord dőlt meg, 41 Celsius fokkal. A Londonhoz közeli Heathrow reptéren pedig 36,9 Celsius fokot mértek, ahol korábban az eddigi rekord 36,7 Celsius fok volt.

Azt jósolják, hogy ma vagy a napokban még ezek a korábbi rekordok is megdőlnek.

Atomerőművet is le kellett állítani

A kánikula még Németországban is áldatlan állapotokat okozott. Úgy tudni, hogy az észak-rajna-vesztfáliai Geilenkirchenben 40,5 Celsius fokot mértek.

Itt a tartós és hirtelen jött meleg miatt még egy atomerőművet is le kellett állítani. Európa atomerőműveinek a történetében ez volt az első olyan leállás, melyet a brutális hőhullám okozott.

A Grohnde atomerőművet azért állították le, mert egyre melegebb a Weser-folyó vize, amelyet a reaktor hűtésére használnak.

A következő napokban még nagyobb lesz a kánikula.

Az ország nagy részén 39-40 fok körül alakulhat a legmagasabb napi hőmérséklet

Hirdetés

Fél Európa “megsül”

Az adatok azt jelzik, hogy az európai kontinens éghajlata melegedik, az év minden hónapjának átlaghőmérséklete emelkedett, és míg hidegrekordot több mint 70 éve nem regisztráltak, a melegrekordok 1990 óta megszaporodtak.

Ez előre vetíti, hogy hamarosan bizony a nyakunkba szakadhat az a bizonyos klímakatasztrófa, amiről már régóta beszélnek.

Korábban mindenki azt gondolta, hogy ez még generációk, évtizedek kérdése.

Ma már tudjuk, hogy még a mi életünkre “elromlik minden”…

A nyakunkon a klímapokol

Az egyértelmű, hogy a felmelegedés semmihez sem fogható. Még a korábbi viszonylagos felmelegedésekhez sem.

Egy kutatás, melynek szerzői 700 közvetett forrás – köztük fák évgyűrűi, korallok és tavak üledékrétegeinek elemzése – révén rekonstruálták az elmúlt két évezred éghajlati eseményeit és megállapították, hogy azok egyike sem volt globális kiterjedésű.

Vagyis egyértelmű, hogy valami most “más”, vagyis az emberi tevékenység áll mögötte és az üvegházhatású gázok, melyek eltelítették a légkört.

Sokak szerint már nincs esély a folyamat megállítására, és csak lassítani lehet a pokol eljövetelét…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!