Több kávé, hosszabb élet? Tudományos bizonyíték támasztja alá!
Robert Roy Britt kutatási a kávé elképesztő élethosszabbító és gyógyhatását igazolják.
A kávé az egyik legerősebb természetes “drog” a szervezetünk számára.
A magas koffeintartalma és a benne található egyéb anyagok miatt képes számos pozitív egészségügyi hatás kiváltására.
Már a puszta kávéillat is olyan erős, hogy az emberi szerveet éberségi szintjét jelentősen növelni tudja.
A kávé – még ha naponta sok csészével iszunk is belőle – pozitív hatással van az egészségünkre, és meghosszabbítja az életünket.
Az egyik legújabb tanulmány rámutat, hogy a korábbi kutatásokkal ellentétben, a kávé nem felelős az érfalak merevvé válásáért, ami a szívet keményebb munkára kényszerítené, és ezáltal infarktushoz vagy sztrókhoz vezethetne.
Kiderült a kutatásokból, hogy a kávé jelentősen csökkenti a Parkinson-kór, a depresszió, vagy az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
A rettegett kórral kapcsolatban is számos mérhető hatás volt kimutatható.
17 klinikai vizsgálat eredményeit összefoglaló tanulmány, amelyben arról olvashatunk, hogy
“a kávé csökkenti több rákfajta, például a prosztatarák, az endometriális rák, a bőrrák és a májrák, továbbá a 2-es típusú cukorbetegség, az epekő és az ízületi gyulladás kockázatát.”
“A nagyobb mennyiségű kávéfogyasztás csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát, különös tekintettel a keringési és az emésztőszervi betegségekre.”
Vagyis a kávénak van valamifajta fiatalító, vagy legalábbis örgedés gátló hatása, melynek nyitjára még nem jött teljes mértékben rá az orvostudomány.
A kávéivás emellett erősíti a májat, képes regenerálni azt, valamint erősíti az immunrendszert is.
A kávéban található antioxidánsok és egyéb vegyületek valószínűleg kapcsolatba hozhatók a szervezet alacsonyabb gyulladásszintjével, mivel ezek megkötik a szabadgyököket, és ezzel vélhetőleg csökkentik egy sor betegség kialakulásának a kockázatát.
Érdemes lehet tehát rendszeresen kávét fogyasztani, ha ezt még nem tettük meg.
Napi 4 csésze kávé megivása sem jelent problémát azoknál, akiknek nem túl magas a vérnyomása.
Sőt, a napi 4 csészét ivó emberek esetében szintén kimutatták a rák jelentős kockázatcsökkenését.
Fiatalok akarunk maradni sokáig, és egészségesek?
No, igyunk hát egy kávét! 🙂