CímlapsztorikMisztikum

Több száz évig élő emberek: az özönvíz és egy genetika újraindítása vette el képességünket?

Ábrahám idejéből rengeteg olyan bizonyíték került elő, mely egyre biztosabbá teszi: valóban hosszú “emberöltőket” éltek meg az akkoriak.

Az emberi élethossz rejtélyének megoldása pedig egy “isteni büntetés” lehet.

Hihetetlen, de igaza lehet az a mítosz, hogy az emberek egykor akár ezer évis is éltek. A 969 éves ember legendája tehát nem a fantázia műve, és Ábrahám tényleges életkora is stimmel.

Hirdetés

Legalábbis egyre több a közvetett bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az emberi élethosszt egy genetikai beavatkozás útján rövidítették meg.

Hogy kik?

Az egykori teremtők, akik létrehozták a fajunkat a majom és a saját genetikai kódjuk keresztezésével.

Egykor az ember felért az istenekkel: rejtett képességeink voltak, soha nem voltunk betegek, és az idő sem fogott rajtunk.

Aztán valami történt: az eseményeket pedig sokan az özönvízzel azonosítják.

Egyes vélekedések szerint Noé bárkájának legendája tulajdonképp egy genetikai tisztogatásról szól: a kiválasztott génekkel rendelkező civilizáció egy maroknyi része túlélte az isteni büntetést, és ők örökítették tovább “magvaikat” szerte a bolygón.

Más, korábbi genetikai eredményekben valóban észrevehetőek olyan mintázatok, melyek azt sugallhatják, hogy a földi élet – emberi értelemben – az Ararát hegy környékéről származhat.

A szkeptikusok szerint ez nem bizonyított, és sokan csak belelátják amit bele akarnak.

A leghosszabb emberi élettartamot a francia Jeanne Calment (1875–1997) esetében jegyezték fel, aki 122 évig és 164 napig élt.

Hirdetés

Egyes szerzők úgy vélik, hogy az emberek közel ezer évig éltek, mígnem az özönvíz után Isten lerövidítette ezt a kort (Teremtés könyve 6:3).

“Ekkor az Úr így szólt:

‘Nem marad éltető lelkem az emberben örökké, mivel test. Életkora csak 120 év legyen.’”

De vajon valóban Isten cselekedete volt-e az a tény, hogy az emberi élettartam lerövidült?

És ki volt tulajdonképpen Isten? A teremtők, de vajon az elnevezés egy entitást, vagy egy adott civilizációt takar? Egy civilizációt, mely saját képmására formált minket.

Akik aztán “megijedtek” attól, hogy velük egyenlő képességekkel rendelkező pusztító lényeket hoztak létre.

Hiszen az emberiség úgy kezdett el terjedni és mindent tönkretenni a bolygón, mint egy “vírus”. A tisztító özönvíz pedig eltörölte ezt a vírust, hogy teret engedjen egy kevésbé halálos “verziónak” belőlünk.

A lerövidített, a képességeitől megfosztott homo sapiensnek…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.