Érdekes világTech-Kütyük

„Tönkre akarják tenni a bolygót a pénzért, nem érdekli őket semmi” Az elektromos autó bizniszről

Erről miért nem beszél senki?! A fősodratú média csak hallgat és mindenhol azt szajkózzák, hogy de jó lesz majd elektromosan pöfögés nélkül autókázni, meg mindenki feneke alá egy ilyen modern „csoda” kell, de arról egy k-rva szó sem esik, hogy a nagy akkugyárak szétmérgezik a Földet és a környezetükben kis túlzással a csernobili tiltott zónához hasonló régiók alakulnak ki…

Ahogyan arról is nagy a csend, hogy több mint 100 éve létezik a technológia, de valamiért mindig félresöpörték. Egészen amíg rá nem jöttek, arra, hogy ezzel újra megszedheti magát az autóipar…,

No persze ez most egy erős sarkítás a részemről, de sajnos az igazság attól még igazság marad.

Hirdetés

Az elektromos autózás egy biznisz.

Majdnem 100 éve is létezett elektromos autó, igaz kezdetleges, az akkori kornak megfelelő változatban, de már a társadalom és a világ rendelkezésére állt.

A fenti képen Thomas Parker (középen) egyik elektromos autója a Wolverhamptonhoz közeli Tettenhallban található otthona előtt, egy 1895 körüli fényképen.

A történelem során többször „nyírták ki” az elektromos autókat, mert a fosszilis energiabiznisz és a robbanómotoros csodák rengeteg pénzt hoztak a házhoz a nagy autógyáraknál és egy egész iparág nőtt ki a semmiből, amit később autóiparnak neveztek el.

Mint kiderült, ez a világ legnagyobb biznisze mára a gyógyszeripar és az egészségügy, valamit auz olaj és a háborúk mellett.

Szóval ki nyírta ki az elektromos autót a múltban többször is? Ugyanazok, akik ma propagálják.

Ipari szereplők, újabb hullámra ráülő szerencse lovagok, mágnások és vállalati vezetők, akik most még egy rókabőrt akarnak lehúzni az autósokról, látván, hogy fogy a nyersanyag a Földből, és tarthatatlan lesz a robbanómotorokhoz üzemanyagot előállítani.

Ezért beadták az embereknek azt a mesét, hogy az elektromos autózás a jövő. Hogy a s-ggünk alatt egy nagy akkupakkal autókázhatunk ide-oda, és láss csodát: nem pöfög, nem bocsát ki káros anyagokat, ezért TE ZÖLD VAGY, tettél valamit a bolygóért, te szerencsétlen.

Arról meg megy a hallgatás, hogy az akkumulátorok előállítása környezetszennyezőbb, mint bármi a Földön. És arról is nagy a hallgatás, hogy mi lesz az elhasznált akkumulátorokkal. Majd kilőjük őket a Holdra? Vagy hová akarunk tovább szemetelni?

Hirdetés

Az akkumulátorokhoz több olyan nyersanyagra is szükség van, aminek a kitermelés egyre drágább, ráadásul egyre kevesebb van belőle a bolygón.

Ez egy újabb lufi, amit elkezdtek egyre nagyobbra fújni, mert most a közvélemény ezt bekajálta, ez lett a trendi, ezt lovagolja meg minden nagyobb autógyár.

Aztán majd ez a lufi is kipukkad, és ott fogunk állni a lerobbant, használhatatlan elektromos autóroncsokkal, meg a messziről sugárzó, nagy akkuhulladék-hegyekkel, amik majd nagyobb egészet alkotnak a Sziklás-hegységnél, magasabbak lesznek a Mount Everestnél.

NEM VAGYOK a fejlődés vagy az elektromos autózás ellen. Ezt megkaptam egy előző bejegyzésem alatt.

Pusztán az emberi hülyeség ellen vagy, a cseberből vederbe esés ellen szólalok fel.

Forrás: Zavatszki Milán

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.