CímlapsztorikMisztikum

Történelmi rejtély vagy időutazás? Iphone egy 350 éves festményen?

A Pieter de Hooch által festett közel 350 éves festményen valóban egy Iphone tűnik fel?

A Pieter de Hooch által festett közel 350 éves festményen egy okostelefonra kísértetiesen emlékeztető tárgy jelenik meg, mely sokak szerint egy Iphone.

Az időutazó elméletről még az Apple igazgatója, Tim Cook is meg van győződve.

Hirdetés

Az Apple vezetője, Tom Cook egy Startup rendezvényen árulta el,- melynek egyébként más apropója volt – hogy látott egy festményt, melyen szerinte egy Iphone látható.

A festmény azonban nem egy mai modern alkotás, hanem 350 éves. – számolt be róla a CNBC.

Tim Cookot a rendezvény előtt egy nappal Neelie Kroes a Rijksmuseumban (Hollandia nemzeti múzeuma) arról kérdezte,

hogy az Iphone mikor és hol fogant meg mint ötlet, és később konkrét termék, miközben rámutatott egy régi festményre, melyet egy bizonyos Pieter de Hooch festett 1670-ben.

Tim a festményt látva teljesen ledöbbent. Valóban egy okostelefonra kísértetiesen hasonlító tárgy jelenik meg a festményen.

Állítása szerint akárhogy nézte is a festményt, nem tudott másra gondolna, csak arra, hogy ez egészen biztosan egy Iphone.

A festő, aki időutazókkal találkozott?

Lehetséges lenne, hogy Pieter de Hooch időutazókkal találkozott élete során?

Életének voltak ködbe vesző momentumai, és rengeteg mindent nem tudunk ma sem róla.

Hirdetés

Az első Iphone 2007-ben lett bemutatva, nincs más magyarázat rá, hogy miért látható egy 350 éves festményen.

Egyesek szerint nem is egy Iphone látható rajta, hanem egy okostelefon, melynek nem lehet kivenni a részleteit, így a márkáját sem.

Mások úgy vélik, hogy valamiféle modern szerkezetről lehet szó, mely nem okostelefon, talán valamiféle érintőképernyős képnéző készülék, esetleg egy olyan eszköz – ha valóban időutazással függ össze a festmény – melyet még fel sem találtak.

Csak egy levél… vagy mégsem?

Bár a kép címe mást sugall (Man hands a letter to a woman in a hall- vagyis szabad fordításban Egy férfi átad egy levelet az előszobában) mégis több jel arra utal, hogy valóban nem egy levelet, hanem valami mást ábrázol a kép.

Ha jobban szemügyre vesszük a részleteket, valóban akár egy levél is lehetne, esetleg egy képeslap, bár ez esetben lehet hogy a festő más kifejezést használt volna a művének megnevezésekor.

Azonban ha összehasonlítjuk más, általa, vagy kortársai, így például Johannes Vermeer festményeivel, jól láthatjuk, hogy a levél ábrázolás szöges ellentétben van a Pieter képén látható „levél” ábrázolásával.

A kérdés tehát nyitott: vajon mi látható a képen? Levél, vagy egy olyan készülék, mely akkor és ott nem lett volna szabad hogy létezzen?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.