CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Ufó közvetlen közelről? Itt a végső bizonyíték? Repülőjáratról láthatta több tucat szemtanú? – VIDEÓ

A 19 másodperces nagyon közelről készített felvételt már számos tudós megvizsgálta.

Előkerült egy olyan 19 másodperces felvétel, melyről azt állítják, hogy egy sokkal hosszabb videó részlete valójában.

A videó egyediségét és nagy jelentőségét több dolog adja.

Hirdetés

Az egyik az, hogy közvetlen közelről sikerült filmre venni az állítólagos ufót, mindössze néhány tíz méternyire lehetett ugyanis a pilóta fülkétől.

A felvételen jól látszik, hogy egy repülőgép mellett lebeg, a szárnyhoz közvetlenül közel, talán csak néhány méternyire tőle.

Különféle manővereket tesz, majd felfelé repül.

A videó eredetéről azóta számos összeesküvés elmélet született és a videót magát komoly szakemberek is elemezték.

Míg az ufó hívők tábor azt állítja, hogy ez egy végső bizonyíték lehet a földönkívüliek létezésére, a szkeptikusok szerint hamisítvánnyal van dolgunk.

A videót ugyanis eredetileg egy “frossani” nevű felhasználó töltötte fel a Youtube-ra.

A videót állítólag egy Rómából Párizsba tartó Blue Panorama járat ablakából készítették 2006 április 29-én.

Íme maga a felvétel:

Megint más források szerint a videó 1990-ben készülhetett.

Hirdetés

Eza verzió ráadásul azt állítja, hogy nem egy valódi ufó látható a felvételen, hanem egy katonai csészealj reprodukció végső tesztje.

Ez utóbbi megmagyarázná azt is, hogy miért nem verték soha nagy dobra a felvételt, pláne ha a gép utasai nagyon sokan szemtanúi voltak az eseményeknek, vagyis több tucatnyian láthatták a saját szemeikkel a mellettük lebegő szerkezetet.

A teória szerint a teljes videó már rég offline állapotban van, vagyis archiválták és nem elérhető.

Később azonban váratlanul egy kulcsfigura jelentkezett aki teljesen más megvilágítása helyezte az egész felvételt, annak eredetiségét.
Elmondta hogy a felvételt eredetileg egy egyetemi barátja ZIP Drive-járól másolták, de már nem tartja vele a kapcsolatot.

Ő maga elmondta, hogy nem ufó rajongó és szerinte hamisítvány lehet, de mivel érdekelték vizuális effektek, feltette a csatornájára.

A felvételt egyébként sokan annyira hitelesnek tartották, hogy a világszerte híres 60 Minutes című dokumentumfilmben is bemutatták mint “szimuláció”.

Ezt a videoklipet katonai repülési szakértők (például Chris Lehto) és CGI-szakértők nagyon alaposan tanulmányozták. Lehto azt mondta, hogy a repülőgép nem vadászgép, azt állítja, hogy repülőgép. Alapos vizsgálat után azonban sokan egyetértenek abban, hogy az USAF T-43A repülőgépéről lehet szó.

Mindig jó az UFO-k eredetének egy másik lehetőségét mérlegelni.

Az egyik Reddit felhasználó ezt írja:

“Az egyik lehetőség az, hogy ez egy katonai vagy tudományos Boeing 737-es, amely frizbi alakú tárgyak repülését teszteli vontatáson keresztül, mivel a korong támadási szögben repül a szembejövő levegőhöz képest, nem pedig laposan.

Képzeljük el, hogy kihelyeznek egy tárcsát a vontatókötélre, és ‘repülnek’ mellette, akkor ezt látnánk.

A videó annyira homályos, hogy egyetlen kötelet sem látni.

Az UFO-kkal kapcsolatos szokásos koncepciónk az, hogy nincs szükségük támadási szögre vagy newtoni mechanikán alapuló repülésre, mivel valamilyen antigravitációs technikát alkalmaznak. Repülhetnek laposan vagy tetszőleges szögben.”

Régóta ismert, hogy a titkos kongresszusi üléseken egy katonai repülőgép szárnyához nagyon közel elhaladó UFO-ról készült felvétel is szerepelt.

Nemrég Luis Elizondo azt állította, hogy van egy 23 perces UFO-videó és még egy, ahol az UFO 50 méterre van a pilótafülkétől.

Tehát valódiak lehetnek azok az UFO-k, amelyek repülőgépek közelében repülnek, és amelyeket fényképeken és videókon rögzítettek.

Ez azonban még nem jelenti azt automatikusan, hogy földönkívüli eredetűek, és nem egy másik nemzet titkos katonai programjának ékkövei.

Mi az igazság?

Egyelőre nem tudni, ahogyan az egyre szaporodó ufó észlelések eredetéről sem tudni semmi komolyabbat, ez pedig már az amerikai politikusok egy részét is elkezdte aggasztani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.