Misztikum

“Úgy jövök majd mint egy tolvaj, Boldog aki ébren marad”: Jézus második eljövetele a mi életünkben bekövetkezik

A második eljövetel számos Biblia tudós szerint már a mi életünkben eljöhet. Nem akármire alapozzák ezt.

János apostol csendben átmegy ezen a témán, csak közvetve említi meg a következő szavakkal: “Nem hagylak titeket árván; Eljövök hozzátok.”
(János 14:18)

A világunk kifordult a négy sarkából

Sokunk nyugtalan elméjével és felfedezői lelkesedésével elkezdte alaposan számolni a földrengések, hurrikánok, árvizek és más ember okozta és egyéb kataklizmákat.

Hirdetés

A világunk az elmúlt évtizedekben, különösen 202 után felborult.

Mintha a világmindenséget mind a négy sakrából kiforgatták volna.

Ez pedig számos teológus szerint is párhuzamos a Bibliában leírt eseményekkel, melyek az ígéretek szerint jelzik majd a Messiás második eljövetelét a Földre.

Jézus szavai azt mutatják, hogy a háborúk, földrengések, járványok, természeti katasztrófák nem a megfélemlítést szolgálják, és még inkább nem állhatnak a figyelem középpontjában. Jézus maga mondta, hogy “mindennek meg kell lennie,” és “ez a betegségek kezdete”.

A figyelem elkerülhetetlenül felkelti az eljövetel várakozásának más aspektusait és azokat a jeleket, amelyeket Krisztus kiemelt, és amelyek mindig elvesznek a grandiózusabb és feltűnőbb jelek hátterében, mint például a tüzek, szökőárak, járványok és háborúk

Meglepő és váratlan lesz Jézus újrajövetele

A második eljövetel fő sztereotípiája a katasztrófáktól való félelem és várakozás, és a Jelenések könyvének olvasása ezt a félelmet táplálja és sokszorosára növeli.

És ami még meglepő, Jézus szavai, ahol párhuzamot von Noé kora és az eljövetel közvetlen közelében élő nemzedék között.

“Mert mint Noé napjai, olyan lesz az Emberfiának eljövetele is. Mert amint a vízözön előtti napokban csak ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, egészen addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és nem is sejtették, amíg el nem jött a vízözön és el nem ragadta mindnyájukat: így lesz az Emberfia eljövetele is.” (Máté 24:37-39)

Itt rejlik az elvárások fő, legveszélyesebb sztereotípiája. Kiderült, hogy Jézus Krisztus eljövetele meglepi a Földön élőket (hivatkozás a Jelenések könyvére, ahol ez a kifejezés gyakrabban fordul elő, mint az Újszövetség többi részében).

Hirdetés

A Földön élve menni fognak a dolguk után, nem figyelnek a háborúkra, kataklizmákra, katasztrófákra, megszokják őket és valóban filiszteusi magatartással a bolti árengedményre törekszenek, csak a
lakásfelújításra gondolnak, és teljesen megfeledkeznek Istenről, Krisztusról, megváltásról és az elkerülhetetlen végről.

Új világkorszakot hozhat el Jézus

A világunk pusztulása már erősné tettenérhető a jelenkor folyamatain.

A nyugati civilizáció sok tekintetben hasonlít a hanyatlás előtti Római Birodalomra, ahol a bukás előtt volt a legnagyobb a látszólagos jólét.

A Bibliában leírt égi és egyéb jelek, figyelmeztetések már mind megjelentek előttünk, az emberiség előtt, ezért gondolja számos Biblia tudós úgy, hogy még a mi életünkben megtörténik a világ nagy elragadtatása és Jézus második eljövetele.

.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.