CímlapsztorikMisztikum

Hiteles lehet a világ egyik legvitatottabb földönkívüli videója?

Ez mindent megváltoztathat.

A Skinny Bob néven elhíresült videó, melyen egy földönkívülit vallatnak, egyes törvényszéki szakértők szerint hiteles lehet.

2011-ben sok kíváncsiságot és vitát váltott ki egy, az interneten terjesztett videó. A videót egy “ivan0135” nevű felhasználó töltötte fel a YouTubera, és úgy tűnik, hogy egy kormányzati szerv, állítólag a KGB kiszivárgott felvételén egy idegen lényt vallatnak.

Hirdetés

A videón látható lény a tipikus szürke idegenekre hasonlít, és állítólag a Zeta Reticuli csillagrendszerből származik. Az ivan0135 nevű YouTubefelhasználó négy videót töltött fel, amelyeket együttesen több mint 1,9 millióan néztek meg.

Az egyik videó szerint az idegen tagja volt annak a küldöttségnek, melyet azért küldtek ide, hogy a kormánnyal közösen megvitassák a “közös érdekeket érintő ügyeket”.

A videó azt állítja, hogy az idegenek csak magas rangú tisztviselőkkel találkozhattak, és különleges tisztek kísérték őket.

Bár állítólag több idegen is jelen volt, a leginkább egy “Skinny Bob” névre keresztelt földönkívüli volt, aki szenzációvá vált.

A videó sok vitát váltott ki az UFO-közösségben.

A videón egy tipikus “szürke” típusra emlékeztető földönkívüli látható, túlméretezett kopasz fejjel, hasított szájjal, nagy, kifejező szemekkel és hosszú kezekkel.

A feltételezett kiszivárgott felvételek 1942 és 1969 között készült interjúk sorozata; csak néhány klip szivárgott ki.

A legismertebb klip azt mutatja, hogy a “Skinny Bob” becenevű földönkívüli egy telepatikus interjúban vesz részt, és felvételeket készítenek az idegenről tetőtől talpig.

Ezek a videók azt mutatják be, hogy idegeneket forgatnak a tudtuk vagy engedélyük nélkül.

Hirdetés

Az egyik dokumentum, a 072/E, egy 1961-es eseményt ír le, amikor az idegenek felfedezték, hogy egy rejtett kamera titokban rögzíti őket. Ezt az idegenek és a kormányhivatal közötti szerződés
megsértésének tekintették, amely kimondta, hogy az entitásokatl csak az engedélyükkel szabad filmezni.

A felvételen az idegenek láthatók kint egy gyepen, és a rejtett kamera felfedezése a szerződés módosításához vezetett, de nem pontosítják, hogy mik voltak ezek.

Mit mondanak a törvényszékiek a felvételől?

Mielőtt bármilyen következtetést levonnánk, igaz, hogy a felhasználó manipulálta a videókat, de ez nem jelenti azt, hogy az egész videót hamisították.

Egy egész webhelyet szenteltek a Skinny Bob videó elemzésének, kockánként ellenőrizve. A Skinnybob.info óriási munkát végzett, hogy feltárja a szenzációs videók mögött rejlő igazságot. A speciális effektusokat a máshonnan vett szövegkeretekkel együtt adták hozzá, hogy
hitelesnek tűnjön.

Az Ivan által feltöltött legelső videó egy képpel kezdődik, amelyen a KGB, a Szovjetunió legfőbb biztonsági hivatalának jelvényei láthatók.

Fent és lent fekete sávok láthatók, amelyek látszólag cenzúráznak valamit a “A KGB titkos ufóaktái” című dokumentumfilmből, amelyet 1998-ban adtak ki.

Így a webhely szakértői több jelenetet is feloldottak, amelyeket ezekhez a videókhoz adnak.

A szakértők ezt írják: “Az emberek reakcióinak alapos vizsgálata és megfigyelése után elmondhatjuk, hogy ha hamis, akkor nem ‘nyilvánvalóan’.

Néhányan a hitelességet javasolják a támogató szempontok kombinációja és a kitalációra vonatkozó közvetlen bizonyíték hiánya miatt.

Általában az emberek felületes, személyes vélemények alapján ítélkeznek, miután egy pillantást vetnek a két sovány Bob-közeli képre, ami a teljes anyag mindössze 29%-át teszi ki.

Mivel manapság a mozgóképgyártásban mindenütt jelen van a CGI, az emberek is torz képet alkotnak
arról, hogy mennyi erőfeszítést, időt és pénzt igényel egy ilyen álhír létrehozása.”

Nem az utófeldolgozási effektusok és átfedések felfedezésével dőlt el az anyag?”

“Nem, mert az a lényeg, hogy az effektusokat és az átfedéseket az alapul szolgáló felvételek közül melyikre alkalmazták.

A videószerkesztő szoftver lehetővé teszi az effektusok drag&drop módszerrel történő alkalmazását másodperceken belül, míg a felvétel elkészítése erőfeszítés, idő és pénz tekintetében teljesen más kategória. Mindegy, hogy álhír vagy valós, mindkét esetben valószínűtlennek tűnik, hogy a felvétel
elkészítéséért felelős személy(ek) úgy döntöttek, hogy olcsó effektusokat csapnak a videósávra, hogy befejezzék értékes munkájukat.

Feltételezzük, hogy ezt a döntést valaki más hozta meg a láncban.”

Egy vizuális effektus-művész, Ben Phillips már 2011-ben érdeklődött Skinny Bob iránt. 3 évig figyelte Ivan csatornáját, és észrevette, hogy a felhasználó soha nem jelentkezett be. Csak hat nappal azután, hogy Ivan feltöltötte az utolsó videót, Phillips újra feltöltötte őket YouTubecsatornájára egyetlen hosszú videóként.

Phillips dicsérte az alkotást: “Ha animációról van szó, az egyik legjobb, amit láttam, mert filmeffektusokkal dolgozom.

Nekem professzionális speciális effektus-technikusként és lényeffektus-készítőként valóságosnak tűnik. Valóságosabb, mint bármely más videó.

Általában, ha jó hamisítványokat nézünk, első megtekintéskor lenyűgöznek, de valami nem egészen stimmel, és a vizsgálat alatt kiderül.

Ez abban az értelemben működött, hogy ez egy ‘hűha’ pillanat volt, kissé nyugtalan, izgatott, és alapos vizsgálat után úgy tűnik, egyre jobb.”

Phillips egy olyan elméletet javasolt, amely szerint egy teljes csapatra lenne szükség 220 000 angol font költségvetéssel az ilyen videók elkészítéséhez. “Nagyon ritka az olyan tehetséges ember, aki képes megalkotni a Skinny Bob klipeket, és nem a tulajdonában lett volna.

Rendkívül meggyőző munka. Valakinek olyan kreatív egója van, aki nem tud ellenállni annak, hogy egyszerűen ne vegyék észre a munkáját.

Mostanában egyre népszerűbb, mert kezdi kiállni az idő próbáját. Ismerem, senki sem próbálná meg újra létrehozni az idő és az erőfeszítés miatt,” – mondta.

Adam Wells, a Shemira című rövidfilm rendezője a Daily Starnak elmondta, hogy sok durva álhírt látott, de a Skinny Bob klipről azt gondolja, hogy “úgy tűnt, sok időt fordítottak rá”. Azt is megjegyezte, hogy a szemöldök mozgásában valami animatronikusnak tűnt.

Nigel Watson, egy UFO-szakértő kijelentette, hogy Skinny Bob megjelenése hasonlít az idegenek tipikus ábrázolására, amelyet az emberek a repülő csészealj-észleléseknél vagy a roswelli incidensnél láthattak.

Azt is megemlítette, hogy az 1950-es évekbeli Dan Dare című rajzfilm Mekonjára hasonlít.

Ezenkívül Watson megjegyezte, hogy a felvételen ábrázolt idegen egy rajzra hasonlít, amelyet egy idegen elrablás áldozata küldött neki az 1970-es években.

Bob “meglehetősen humanoidnak tűnik, és nem olyan furcsának, mint ahogy azt egy távoli naprendszerből érkező látogató esetében elképzelnénk,” – folytatta.

Charley Henley vizuális effektus szakember, aki Ridley Scott Alien sorozatán dolgozott, azt mondja, hogy nagyon jó oka vannak annak, hogy képzeletünk idegenei ennyire emberinek tűnnek:

“Sok minta az emberi anatómiához kapcsolódik, és szerintem ez a közös téma. Sok emberit helyeztünk az idegenekbe.”

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.