Érdekes világTudomány

Új szuperbarktérium szabadult ki Kínából: már több ezer ember fertőződött meg, hónapok óta hallgattak róla

Robbanhat az újabb “bomba” Kínában? Egy gyógyszergyár környékén brutális terjedésnek indult valami…

Rejtélyes dolgok történnek Kína északnyugati régiójában.

Több ezer ember betegedett meg, és lett pozitív a tesztje egy igencsak veszélyes szuperbaktériumra, amely igen ellenálló.

Hirdetés

Nem meglepő módon ráadásul az is kiderült a napokban, hogy a kínai kormány HÓNAPOK ÓTA tudott róla, de próbálta eltusolni az adatokat és a fertőzések tényét.

Pedig az információk végül kiszivárogtak: A Lacsoui Egészségügyi Bizottságnak fel kellett tárnia, hogy 3245 ember fertőződött meg brucella baktériummal.

További 1401 ember tesztje pedig előzetesen pozitívnak bizonyult, bár halálesetekről nem számoltak be

– közölte a város Egészségügyi Bizottsága. Összességében eddig a hatóságok 21 847 embert teszteltek a város 2,9 millió lakosából.

A betegség, más néven máltai láz vagy mediterrán láz tünetei közé tartozik a fejfájás, az izomfájdalom, a láz és a fáradtság.

Bár ezek enyhülhetnek, egyes tünetek krónikussá válhatnak, vagy soha nem múlnak el, így például ízületi gyulladás vagy bizonyos szervek duzzanata.

Az emberről emberre történő terjedés rendkívül ritka. A legtöbb ember fertőzött étel fogyasztásával vagy baktériumok belélegzésével fertőződik meg.

A járvány a Csongmu Lancsou biológiai gyógyszergyár szivárgásából fakadt, amely tavaly július vége és augusztus vége között történt, ám az esetet sokáig titkolták.

Mindössze pár hónappal a szivárgás után indítottak vizsgálatot az ügyben.

Hirdetés

Sokak szerint sikerült megállítani a terjedését, de most mindenki attól tart, hogy Kína nem szavahihető.

Ne feledjük: korábban Kína ugyanezt állította a koronavírussal kapcsolatban is, elbagatellizálva annak komolyságát, és lám, világjárvány lett belőle…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.