Tudomány

Új variánsok alakulhatnak ki az RNS oltott személyeknél? Megszólaltak a tudósok

Itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba, mert a helyzet egyáltalán nem olyan megnyugtató, mint azt korábban állították.

Az új variánsok kialakulására irányuló szelekciós nyomás azoknál a személyeknél tűnik a legnagyobbnak, akik megkapták a nyugati mRNS- vagy DNS-vakcinák valamelyikét, majd megfertőződtek.

Ezek a vakcinák kizárólag a vírus tüskefehérjéjét veszik célba, amely rendkívül változatos − és ez a változatosság az, ami a vakcina elől való menekülés útját biztosítja

Hirdetés

számolt be az Index is a helyzetről Kínához kapcsolódóan.

A fenti mondat már több tudományos kutatás és tanulmány által meg lett említve.

Az egész nagyon ijesztő, mer azt sugallhatja, hogy lényegében az RNS alapú oltások lehetnek a táptalajai a jövőben a covid kialakuló új, sokkal veszélyesebb variánsainak.

Az állítás igaz, de nem teljesen úgy.

A lényege az, hogy a vírus folyamatosan keresi az utat,a kiskaput.

Egy oltatlan ember szervezetében valamivel kisebb az esélye a mutációnak, míg egy már beoltott személy esetében, a fentiek miatt.

A változatosság ugyanis ami a vakcina elől való menekülés útját biztosítja, így az RNS oltással oltott emberek fertőződésekor mindig meg lehet az esély arra – nem szabad kizárni a lehetőséget – hogy egy az oltásoknak is ellenálló, azokat kijátszani képes változat jelenik meg.

Ez azonban nem önmagában az RNS oltások hibája, vagy hatása – figyelmeztetnek a kutatók.

Olyan ez, mint amikor a rendőrök hajszolják a bűnözőket.

Hirdetés

Midig újabb és újabb eszközökkel és módszerekkel teszik ezt, de idővel a bűnözők is elkezdenek alkalmazkodni ehhez és kijátszani ezeket.

A vírus lényegében keresi a kitörési pontot.

A globális oltás programok miatt a vírus kénytelen lehet idővel a vakcina elől menekülés útján egy erősebb változatot kifejleszteni magából.

Ez persze inkább teoretikus felvetés egyelőre.

A tudósok azt mondják, hogy a covid velünk marad és nem fog eltűnni a bolygóról, sőt, időről időre erősebb, fertőzőbb változatai jelenhetnek meg.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.