CímlapsztorikÉrdekes világ

Újabb holokauszt termelhet ki egy második Hitlert: riasztó eredményekre jutottak a társadalomtudósok

Könnyen lehet, hogy a történelem hamarosan újra megismétli önmagát…?

Nemrégiben egy olyan felmérést hoztak nyilvánosságra a német hatóságok, ami valósággal sokkolta az egyes szociológusokat.

A német felmérés szerint a felső elit 18%-ára jellemző az egykori nácikat is leíró gondolkodás.

Hirdetés

A társadalomtudósok az egyes eredményekből arra következtettek, hogy a náci ideológia talán sohasem pusztult el, és a második világháború után is fennmaradt a társadalom szöveteiben.

Mi több, úgy tűnik, hogy újra erőre kap…

A közel 83 millió lakosú országban a válaszadók 41 százaléka ért egyet azzal hogy a zsidó lakosság túlságosan sokat beszél a holokausztról.

22 százalék szerint a zsidók magatartása miatt van ilyen szintű gyűlölet irántuk, illetve 12 százalék vélekedik úgy, hogy a világ háborúiért a zsidóság a felelős.

A német lakosság 44%- a gondolja úgy, hogy aggasztóak a zsidó emberek és intézmények elleni erőszakos cselekmények, és 25 százalékuk szerint egy újabb holokauszt is megtörténhet.

De vajon tényleg megtörténhet újra?

Hisz Európa szemmel láthatóan rengeteget tanult a brutális holokauszt sötét korszakából, és a jelen geopolitikai helyzetben azonnal nekimenne mindenki egy újabb olyan karizmatikus és elborult vezetőnek, mint amilyen Hitler volt…

Nos, egyes szakértők szerint valójában ha születne egy olyan vezető, aki képes lenen az EU összes bürokratikus vívmányát az EU ellen fordítani, vagyis kijátszani a jogállamiság és egyéb törvényeket, közösségi alapelveket, akkor előidézhető lenne egy újabb holokauszt.

Ugyanakkor ez a holokauszt sokkal inkább lenne más elemzők szerint egyfajta káoszba torkolló polgárháború a zsidóság és a németek egy rétege között.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy újra állami szintre tudnák emelni a zsidók deportálását, majd koncentrációs táborokba kényszerítését.

A mai világ mivel már átélt egy ilyet, azonnal megjelennének a világ nagyobb országaiból álló “felmentő” csapatok, hogy lerohanják Németországot.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a náci ideológiáknak, megkopott eszmének vannak követőik Európán kívül is…

Sőt, más berendezkedésű, de közös metszéspontot képviselő országok is vannak, akik könnyen lehet, hogy Németország mellé állnának.

Végső soron abban mindenki egyetért, hogy újra elkezdett teret nyerni az a sötét ideológia, mely egykor már előidézett egy borzalmas genocídiumot.

Éppen ezért komolyan kell venni az előjeleket, és a német társadalom újbóli radikalizálódását.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!