CímlapsztorikEgészségünk

Újra kell vizsgálni a cukrot, mielőtt még megöli az emberi társadalmat

A legfrissebb kutatások kezdik igazolni a régi félelmet a cukorral kapcsolatban.

“Fehér halálnak” is hívják már és nagy mennyiségben fogyasztva méreg lehet

– állítják a tudósok.

Hirdetés

Egyre biztosabb, hogy egy rejtett ellenség a cukor.

A legújabb kutatások mind azt mutatják, ráadásul “túl van használva” az élelmiszeriparban, ez pedig komoly egészségügyi katasztrófát idézhet elő néhány generáción belül.

Sőt, a jelen generáció már rengeteg olyan betegséggel küzd, melynek kiváltó oka a túlzott cukorfogyasztás lehet

-jelentik ki a tudósok.

Újra kell tervezni és vizsgálni a cukrot, mielőtt megöli az emberi társadalmat!

A szénhidrátok üzemanyagként hajtanak minket, az egyik leggyorsabban bevihető szénhidrát pedig a cukor.

Nem véletlen, hogy a katonák gyors felhasználású ellátmánya is bővelkedik szénhidrátokban: szorult helyzetben gyorsan új lendületet tud adni a szervezetnek egy szem szőlőcukor vagy egy energiaszelet.

A cukor nagy mennyiségben fogyasztva viszont méreg lehet.

A finomított cukor megemeli az inzulinszintet, ezzel arra készteti szervezetünket, hogy elkezdjen halmozni.

Hirdetés

Ez azért történik, mert az emelkedés után hirtelen inzulincsökkenés jön, ez pedig újból éhségérzetet kelt. Így kezdődik az ördögi kör, ami önmagát gerjesztve soha nem ér véget.

Kevesen tudják, és ezt az orvosok sem hangoztatják – talán mer jól megélnek ők és a gyógyszeripar a cukor keltette “társbetegségek” kezeléséből – hogy a napi 110 százalékos határ nagyon hamar és könnyen összejön gyümölcsök és tejtermékek fogyasztásával.

Viszont napjainkban valamennyi élelmiszer rengeteg rejtett cukrot tartalmaz.

Sokan 3-400(!) százalékkal fogyasztunk többet, sokan még a tudatosan étkezők is!

Az extra cukor lebontásához nagy mennyiségű B1-vitaminra van szükség, aminek a hiánya ingerültséget és kimerültséget okoz.

A cukor emellett serkenti az adrenalintermelődést, ez emésztési gondokat, vagy akár légzési panaszokat is eredményezhet.

De ezzel még nincs vége: a túlzott cukorfogyasztás megköti a vérben a húgysavat is, ami miatt a szervezet kalciumot von ki a csontokból, hogy közömbösítse a savat, a kivont kalcium viszont csontritkulást okozhat.

A világ cukortermelése évente 170-180 millió tonnát tesz ki, Magyarország ehhez a számhoz 125 ezer tonnával járul hozzá.

Ezt a brutális mennyiséget az emberiség mind elfogyasztja:

megiszunk, megeszünk, elszopogatunk majdnem 180 millió tonnányi cukrot.

A cukorbetegek és az túlsúllyal küzdők száma az elmúlt évtizedekben egyre nőtt, de időközben megjelent az ellenpólus is.

Manapság rengeteg cukormentes termék van és a cukor elleni hadjárat is megindult, sőt, szélsőséges végleteket öltött.

A tudomány ma azonban kimondja: bár fehér halálként is hivatkoznak a cukorra, a másik véglet sem járható út, ha teljesen megvonjuk a szervezettől a cukrot.

Valójában a cukor minőségét és formáját és ami a legfontosabb: napi mennyiségét kellene súlyosan korlátozni és megszabni.

Ha a világ változtatna a cukorfogyasztásán, vilgászerte csökkenteni lehetne a cukorhoz köthető különféle betegségek és szövődmények 90%-át.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!