CímlapsztorikÉrdekes világ

Ukrajna felszólította Magyarországot: visszafordíthatatlan ami most jön

Orbán Viktor és a magyar nép ultimátumot kapott?

Zelenszkij és az ukránok teljesen berágtak.

Elmondták, kvázi felszólították hazánkat, hogy hagyjon fel az ukránellenes retorikával, mert ennek beláthatatlan és maradandó következményei lesznek.

Hirdetés

Szerintük fordulóponton van a két ország viszonya és végleg elmérgesedhet, erről pedig a magyar vezetők egyre elfogadhatatlanabb nyilatkozatai és az ukránok ellen való hergelése tehet.

Mint ismert, Orbán Viktor egy nagyon nagy port kavaró kijelentést tett.

Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította, és senki földjének nevezte.

Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat, ezért bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet is.

Íjgyártó István nagykövetnek Ukrajna határozott tiltakozását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök közelmúltbeli becsmérlő kijelentései miatt

– közölte a minisztérium a Reuters beszámolója szerint.

A MAGYAR DIPLOMATÁVAL KÖZÖLTÉK: „AZ UKRÁNELLENES RETORIKA, AMELYET A MAGYAR VEZETÉS HOSSZÚ IDEJE FOLYTAT, TELJESSÉGGEL ELFOGADHATATLAN, ÉS SÚLYOS KÁROKAT OKOZ AZ UKRÁN–MAGYAR KAPCSOLATOKNAK”.

A minisztérium hozzátette: „a magyar felet felszólították, hogy állítsa meg ezt a negatív tendenciát annak érdekében, hogy elkerüljék a két ország kapcsolataira gyakorolt helyrehozhatatlan következményeket”.

Szijjártó Péter az üggyel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy „a háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá.

Hirdetés

Sokak szerint ezzel lényegében Szijjártó ismét “odaszúrt” az ukránoknak és utalt arra, hgy miért is gondolta Orbán azt, hogy a senki földje.

Ki mit gondol?

Meddig mérgesedhet el ez a viszony?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.