CímlapsztorikÉrdekes világ

Ukrán nagykövet: itt lenne az ideje, hogy a Fradi is kirúgja az orosz edzőjét

Ljubov Nepop, magyarországi ukrán nagykövet emellett több dolgot is megköszönt a magyaroknak.

Nepop a Népszavának adott interjút, hasonló dolgokról beszélt, mint a pénteki konferencián, de volt azért néhány új dolog is.

Köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy támogatják az uniós szankciókat Oroszországgal szemben, és azért is, hogy Magyarország segít az ukrán menekülteken. Nepop szerint viszont ez nem elegendő.

Hirdetés

Nem kéri, hogy más országok katonái harcoljanak helyettük, de szerinte lehetne több fegyvert és pénzt küldeni Ukrajnának, Oroszországra pedig több gazdasági és politikai szankciót szeretne.

Ljubov Nepop szerint itt az ideje a világ „deputyinizálásának”.

Említette, hogy a Müncheni Filharmonikusokból kirakták Valerij Gergijev karmestert, Anna Netrebko világhírű operaénekesnő pedig kénytelen volt felfüggeszteni fellépéseit.

Szerinte itt lenne az ideje, hogy a Fradi is kirúgja az orosz edzőjét.

“Ne hívjanak meg orosz művészeket, ne nézzenek orosz filmeket!

Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát.

Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni.

Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?”

– tette fel a kérdést Nepop.

Hirdetés

Végül, ahogy korábban Zelenszkij is, a nagykövet kérte a NATO-t, hogy zárják le Ukrajna légterét, mint mondta, a többit ők elintézik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.