CímlapsztorikÉrdekes világ

“Unokáim arcára gondoltam, miközben vártam a halált” Mária épphogy legyőzte a koronavírust

Elképesztő történetét több ezren olvasták már. A nő azt mondja, volt, hogy úgy érezte, nem éli túl.

Volt pillanat, amikor az orvosok mindössze pár százalékot adtak, hogy Rácz Mária szervezete legyőzi a koronavírust, ám az életigenlő nagymama rácáfolt a baljós jóslatokra.

Mária három hetet volt kórházban, ebből egy hétig az intenzív osztályon ápolták, és állítja: a szolnoki Hetényi Géza kórház orvosainak és ápolóinak legalább akkora szerepe van talpra állásában, mint élni akarásának.

Hirdetés

A nem mindennapi megpróbáltatások után ma már otthon gyógyul, és hisz benne, hogy nemsokára tökéletesen felépül.

– Sajnos a vírus a tüdőmet támadta meg, volt pillanat, amikor a családomat nem sok jóval kecsegtették az orvosok. Az ott töltött napok gyakorlatilag összefolynak, szinte csak perceket voltam ébren.

Borzalmas, amikor az ember megharcol minden lélegzetvételért. Bevallom, volt pillanat, amikor azt gondoltam, hogy ezt én nem élem túl. Az unokáim arcára gondoltam, miközben vártam a halált, de mindig eszembe jutott, hogy még van dolgom a földön.

Visszajöttem a halál torkából. Lélegeztetőgépen voltam, és közben több gyógyszerrel is kísérleteztek a doktorok.

De bármilyen rosszul is voltam, azt a fantasztikus törődést és szaktudást, ami körülvett, határozottan észleltem. Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy ne szidja az orvosokat és az ápolókat, mert emberfeletti munkát végeznek!

És ami talán legalább ennyire fontos, hogy minden mozdulatukban ott van a törődés és emberség. Én soha nem tudom eléggé meghálálni, amit értem tettek, az életem köszönhetem nekik – érzékenyült el Mária.

Miután a nagymama kikerült az intenzívről, még egy ideig kórteremben feküdt, ahol ugyanazt a fantasztikus munkát tapasztalta az ápolók és orvosok részéről.

Aztán, amikor már elég erős volt, hazaengedték, de gyógyulása még mindig nem százszázalékos. Oxigénpalackot kell használnia, és a napokban derül ki, hogy a tüdeje mennyire károsodott. Reményei szerint egyszer még olyan tevékeny, teljes életet tud élni, mint a betegsége előtt.

A vírustagadóknak pedig annyit üzen: soha ne kelljen átélniük azt a halálközeli állapotot, amit neki.

Hirdetés

– Aki egyszer megtapasztalta, milyen ereje van a koronavírusnak, soha nem kérdőjelezi meg a létezését – zárta a beszélgetést Mária.

Mindenképpen menjünk orvoshoz

Szakemberek szerint bár a legtöbb esetben hasonló tüneteket produkál a vírus – láz, illetve a szaglás és az ízlelés elvesztése –, akkor is azonnal jelentkezzünk az orvosunknál, ha egyéb problémát érzékelünk.

Máriánál például azért a derekánál jelzett először a betegség, mert régebb óta gyulladás volt ott a testében, ezért támadt azon a leginkább sebezhető testtájékon.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.