Érdekes világTudomány

Űrhengerekbe menekítené ki magát a világelit, hogy megússza a Föld pusztulását?

A Föld már haldoklik és megindult az leggazdagabbak, a kiválasztottak evakuációs terve?

A Föld pusztulóban van, ezt már a legfelsőbb körökben is tudják

A bolygó halálra van ítélve és az emberiség 40 éven belül vagy még jóval hamarabb fel fogja élni és eléri azt a pontot, ami után egyszerűen össze fog omlani minden.

Ez nem egy a szó szoros értelmében bekövetkező világvége lesz, hanem valami sokkal lassabb, de halálosabb folyamat, aminek a végén 8 milliárd emberből 3-4 milliárdan halhatnak meg.

Hirdetés

A legtöbb kutatás szerint egyszerre több vész fog pusztítani a Földön:

Globális éhínség, felmelegedés és klímakatasztrófa, járványok, a Föld ökoszisztémájának teljes összeomlása, a hatodik kihalás beteljesülése.

Űrhengerekbe, Holdvárosokba mentené ki magát az elit?

Dr. Gerard Kitchen O’Neill tudósról, elnevezett űbéli otthonok lehetnének az egyetlen menedéke az emebriség kiválasztottjanak amikor a Föld lakhatatlanná válik.

mindössze 500 méteres átmérőjű lenne és percenként 1,9 fordulatot tenne meg, amivel a gömb egyenlítőjénél szimulálni tudná a földi gravitációt.

Így egy hosszú völgyet lehetne kialakítani a gömb egyenlítője mentén, ami a gömb pólusai közelében elhelyezett hatalmas ablakokon, külső tükrök útján kapna természetes napfényt.

Azért esett a választás éppen a gömb formára, mert ez tudja a leghatékonyabban megőrizni a légnyomást és mert egyben ez nyújtja a leghatékonyabb sugárzásvédelmet is a tömege arányában.

A tervek a 70-es évek közepétől léteznek és azóta sok szóbeszéd kering bizonyos körökben hogy a mindenre gondoló amerikai kormány már meg is valósíthatta ezeket, vagy legalábbis gőzerővel zajlika fejlesztés, építkezés az űrben.

Mások arról számolnak be, hogy a Hold másik, sötét oldalán is bázisok, nagyobb holdvárosok létesítése zajlik, melyeket a Holdra szállás óta folytatnak.

A cél az emberiség és a saját bőrük megmentése?

Bár valóban léteznek az említett hengerek, és valóban tervben van Holdvárosok építése is, hivatalosan nem tudni, hogy valóban kimenekítené magát a világelit a kozmoszba.

Hirdetés

Az erről szóló legendák, szóbeszédek ugyanis színes anekdoták, mindenféle komolyabb bizonyíték nélkül.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a kiváltságosok ne készülnének zárt világokba elhagyni a jelenleg “döglődő” civilizációt.

Tény és jól látható, hogy nagy a baj és hogy számos világszervezet szerint sem lehet már visszafordítani a jelenleg szakadék felé sodródó folyamatokat, csak mérsékelni a károkat.

Hosszabb távon ugyanis az ismert világ végéhez kell berendezkednünk – vélik sokan.

Ez is egyfajta világvége: a zárt világokba és földalatti luxus villákba menekülő szupergazdag elit pedig ennek a vésznek a szelét érezheti.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.