CímlapsztorikÉrdekes világ

Ha meghal a pápa, rászabadul a végítélet a Földre? 900 éves prófécia válhat valóra

A pápa halálával minden felborulhat: a Vatikán már a közelgő világvégére készül?

Nyakunkon a világkatasztrófa?

Létezik egy több mint 900 éves állítólagos prófécia, mely meglehetősen sötét dolgokat vetít előre azzal kapcsolatban, hogy mi várhat a világra és magára a Vatikánra akkor, amikor az utolsó pápa is levonul a trónról.

XVI. Benedek pápa már gyalogútilag a halálán van és veseelégtelenségben szenved, fel is adták rá az utolsó kenetet, így minden bizonnyal nincs már sok hátra neki.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban erősödtek újra fel a szóbeszédek Szent Malakiás listájáról, mely a a végidőkhöz vezető kulcs dokumentum is lehet.

Ferenc pápa, az aktuális vezető ugyanis szintén aláírta már a lemondását és egyre több hír érkezik arról, hogy nem sok idő fog eltelni, hogy ő maga is lemondjon a pápai tisztségről.

Így pedig a Vatikán Szent Malakiás által előre megírt történetének utolsó pápája jön, akinek a nevéhez a Petrus Romanus megjegyzést írta.

Az utolsó pápa idején jön el az Antikrisztus és a végítélet?

A Ferenc pápa lehetséges lemondásáról szóló találgatások izgalomban tartják azokat, akik elfogadják Szent Malakiás jövendölését.

A baljós világvége-végű lista ugyanis nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Ferenc pápa az utolsó klasszikus értelemben vett pápa, az utána jövő Petrus Romanus uralkodása alatt pedig “Róma leromboltatik” és a világ kárhozatra ítéltetik.

A Petrus Romanus azt jelenti, “Péter, a római”.

A Szent Malakiás által minden pápánál megtalálható megjegyzéseknél pedig az ő nevénél ez áll:

„A Szent Római Egyház rendkívüli üldöztetésében ül majd Római Péter, aki sok megpróbáltatásban táplálja a nyájat, ha elkészülnek, a hét domb városa elpusztíttatik, és a rettentő bíró megítéli a népét. Vége.”

Ferenc pápa is hisz a közel ezer éves jóslatban?

Ferenc pápa is hisz a majdnem ezeréves jóslatban, ami szerint ő lesz az utolsó pápa az egyház és a Vatikán eddigi nyugodt történetében.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedek kétségtelenül legnagyobb hatású egyházi vezetője a lengyel származású II. János Pál volt. Malakiás a 110. egyházfejedelmet

„De labore Solis”, „a nap vajúdása” néven említi. A rómaiak ezt a latin kifejezést használták a napfogyatkozásra. Amikor – az időközben szentté avatott – Karol Wojtyla 1920. május 18-án megszületett, ugyanúgy napfogyatkozás volt, mint 2005. április 2-án bekövetkezett halála napján.

Malakiás szerint a 112. pápa egyházfejedelemsége alatt jön el a világvége.

Ebben a sorrendben a jelenleg regnáló és 2013. március 13-án megválasztott Ferenc lenne a legutolsó pápa.

A félelmetes jóslat sorait olvasva rögtön az lehet az első kérdés, hogy az Argentínából származó jelenlegi pápának vajon mi köze lehetett egyházfővé választása előtt Rómához, továbbá a születési keresztnevében sem szerepel a Péter. Természetesen, a Malakiás-elemzőknek erre is van magyarázatuk.

Köztudott, hogy Jorge Mario Bergoglio, egykori Buenos Aires-i érsek, a jelenlegi Ferenc pápa Argentínába kivándorolt olasz szülők gyermeke, a szülei pedig Rómából származnak, így máris megvan a „római szál”. Amikor a konklávé pápának választotta, Assisi Szent Ferenc iránti tisztelete jeléül a szent keresztnevét vette fel egyházfejedelmi névként.

Az egyháztörténet egyik legfigyelemreméltóbb alakjának – aki kicsapongó, italozó életmódjából megtérve lett a ferences rend megalapítója – „civil” neve: Francesco di Pietro di Bernardone, ebben pedig szerepel a Péter (Pietro) név”

Ha ezt vesszük alapul, akkor az egész még ijesztőbb, hiszen akkor maga Ferenc pápa az utosó pápa.

Más sejtések szerint a Petrus Romanus akár Erdő Péter bíborost is jelentheti, akinek a hírek szerint esélye van pápává válni az egyház élén.

Ha így lesz, akkor egy magyar pápa uralma alatt fog az egész világ széthullani…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!