Címlapsztorik

Ursula von der Leyen ki nem állhatja Orbánt, inkább nem utazik Budapestre?

Megdöbbentő információk láttak napvilágot, Brüsszel-közeli források pedig Ursula von der Leyen és a magyar kormány viszonyát pedzegetik.

Úgy tudni, hogy Ursula von der Leyen eddig minden országba ellátogatott, hogy személyesen jelentse be, pénz áll a házhoz.

Az eddigi gyakorlattól eltérve az Európai Bizottság elnöke nem utazik személyesen Budapestre, a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére

Hirdetés

– számolt be róla a Szabad Európa a testület szóvivőjére hivatkozva.

Eric Mamer nem adott magyarázatot az utazás elmaradásra, csupán annyit közölt, hogy a bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést.

A portál információi szerint pr-szempontból nem vette volna jól ki magát, ha a testület elnöke a rendszerszintű korrupció miatt bírált magyar vezető társaságában ünnepelte volna a többmilliárdos uniós forrás elérhetővé válását.

Ursula von der Leyen eddig minden országba ellátogatott, hogy személyesen jelentse be, pénz áll a házhoz.

Ezzel kapcsolatban természetesen azonnal felmerültek olyan pletykák is, miszerint Ursula von der Leyen elnök asszony személyesen sincs elragadtatva attól, hogy bármikor Orbán Viktorral kelljen mutatkoznia nyilvánosan.

Sokak szerint az EU most kínosan ügyel arra, hogy az agyonbüntetett, gazdaságilag ellehetetleníteni próbált Orbánnak semmilyen közösséget ne vállaljanak.

A másik ok lehet az, hogy Ursula von der Leyen rájöhetett arra, hogy Orbán már semmiről sem lehet meggyőzni és elemi érdeke az EU szabályainak kijátszása a saját érdekében.

Magyarországnak 27 kőkemény feltételt, úgynevezett szupermérföldet kellene teljesítenie 2023. március 31-ig ahhoz, hogy hozzájusson az első tételhez.

Elég, ha a 27-ből egyetlenegyet nem teljesít, és elesik a kifizetéstől.

Hirdetés

Navracsics Tibor kedden azt mondta, a kormánynak nem sikerült megfelelnie a korrupcióellenes elvárásoknak, ezért arra számítanak, hogy várhatóan felfüggesztenek a Magyarországnak járó pénzekből 7,5 milliárd eurót (nagyjából 3000 milliárd forintot).

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!