Címlapsztorik

V4-ek: „Nincs szükségünk arra, hogy Orbán vezessen minket”

Megvalósulhat Orbán Viktor rémálma, a V4-ek teljesen ellene fordultak politikája miatt!

Andrej Babiš volt cseh miniszterelnök a jelenlegi cseh kormányt azzal vádolta, hogy miattuk nem működik a visegrádi négyek, erre Jan Lipavský cseh külügyminiszter úgy reagált:

Nem miattuk, hanem Orbán Viktor miatt alakult így a kelet-közép-európai szövetség helyzete.

Hirdetés

a V4-es országok vezetői között a magyar kormányfő orosz–ukrán háborúval kapcsolatos magatartása miatt romlott meg a viszony.

„A V4-ek azért nem működnek, mert az Orbán-féle Magyarország más utat választott Ukrajna támogatásában, mint Lengyelország, Csehország és Szlovákia.”

Lipavský úgy fogalmazott: „…nem véletlen, hogy a magyar külügyminiszter itt van (vélhetően Prágában), és Tomio Okamurával fotózkodik.

Miről árulkodik ez? Ez tehát a mai Magyarország, ez Orbán mai Magyarországa.”

Tomio Okamura egy kelet-ázsiai származású cseh szélsőjobboldali politikus és vállalkozó.

A hivatalban lévő cseh külügyminiszter szerint Andrej Babiš miniszterelnöksége alatt Csehország „bábként hagyta magát vezetni Budapestről”.

Ez nem a Cseh Köztársaság szuverén politikája, „nincs szükségünk arra, hogy Orbán vezessen minket”

– mondta.

Beszélt arról is, hogy Csehország nem akar közelebb kerülni az orosz befolyási övezethez. „Folyamatosan kritikák érnek bennünket azért, mert segítünk az ukránoknak, és mindent megteszünk az ukránokért.

Hirdetés

Természetesen értük tesszük ezt, de Csehországért is tesszük, a függetlenségünkért tesszük, azért, hogy 1948 és 1968 ne ismétlődhessen meg. Hogy ne kerüljünk a szovjet-orosz befolyás, az orosz birodalmi befolyás szférájába”

– mondta Lipavský.

Kormánypárti véleményformálók rendszeresen hivatkoznak arra, hogy Magyarországnak minden világhatalommal jó viszonyt kell ápolnia, de valójában arról van szó, hogy

évek óta megszámlálhatatlanul sok kormánypárti cikk, műsor és politikusi megszólalás ostorozta már a Nyugatot, úgy, hogy pozitív hangnemben szinte sosincs szó róla, míg Oroszországról vagy Kínáról szinte csakis a tisztelet és a szimpátia hangján szólnak.

Hát most emiatt a V4-ek hamarosan “benyújtják” a számlát…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.