Tudomány

Vége a világunknak, már a gyermekeink, unokáink sem élik túl: 5 fenyegetés vár az emberiségre

Ez az 5 világméretű fenyegetés az, melyek közül potenciálisan az egyik egészen biztosan az utolsó szeg lesz az emberi civilizáció koporsójában.

Úgy tűnik, hogy az emberiség elkerülhetetlenül egy civilizációs zsákutca felé robog.

Más tudósok szerint egyenesen egy szakadék felé és ez egy olyan szakadék, ami egyben az emberiség végét fogja jelenteni.

Hirdetés

A tudósok egy nagyon átfogó kutatás keretében összeállították azt az 5 legnagyobb veszélyforrást, mellyel a civilizációnknak ténylegesen szembe kell majd nézni a következő években, évtizedekben.

A riasztó ebben az, hogy szinte mindegyik olyan jelentős és annyira itt toporog az előszobában, hogy már a gyerekeink, unokáink idején be fog következni az ismert világunk vége.

Arra, hogy az egyes veszélyforrások pontosan hogyan okozzák majd a vesztünk, a kutatás nem tért ki.

A szakértők azonban azt vizionálták, hogy az évszázad végére akár véget érhet a most ismert világunk, a 2100-ig történő kihalás kockázata szerintük 6 százalék, míg a szuperelőrejelzők ennek valószínűségét 1 százalékosnak gondolják.

Összességében az alábbi sorrendben értékelték a kockázatokat (a legveszélyesebbtől a legkevésbé veszélyesig):

  • Mesterséges Intelligencia
  • Atomháború
  • Természeti katasztrófák
  • Ember által előidézett pandémiák
  • Természetes pandémiák

Ez ráadásul ténylegesen egy rangsorolás, így a sokáig trónbitroló atomháborúnál is erősebb fenyegetésként élik meg a világ tudósai az öntudatra ébredő mesterséges intelligencia térnyerését és azt, hogy a jövőbe túl nagy mértékű hatalmat kap.

Ezzel pedig lehetősége nyílik arra, hogy ” a bolygó és a biztonságunk érdekében” egyszerűen kiirtsa az emberi civilizáció 90%-át.

Az emberiség kihalásának lehetséges okai között az atomháború mindig is a dobogós helyek egyikén mozgott, így az sem meglepő, hogy az ennek hatására bekövetkező kihalásunk esélye is meglehetősen magas.

Azonban a mesterséges intelligencia egy ponton képes lehet átvenni az irányítást akár az atomtöltetek felett is, ezzel világkatasztrófát idézve elő – vélik egyesek vészjósló próféciaként.

Hirdetés

Mások szerint a természetes katasztrófák fognak “végezni” velünk, méghozzá a globális felmelegedés képében, mely már idén is rekord meleg évet hozott a nyakunkba.

A legvalószínűbb egyébként az, hogy ezen öt veszélyforrás együttesen fogja okozni a civilizációnk bukását – figyelmeztetnek a tudósok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!