CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Vége az óvszer korának? Fogamzásgátlót kell szedniük a férfiaknak?

Aggasztó új irány?

Új ” találmány” lehet a fogamzásgátlás bevett módja?

Az egérkísérletek során napi egy, hormont nem tartalmazó tabletta drasztikusan csökkentette a spermaszámot, azonban az öröm még korai lenne.

Fogamzásgátló tabletta férfiaknak, amely nem tartalmaz hormont, és 99 százalékos eséllyel megelőzi a nem kívánt terhességet? Egereknek már akad ilyen, és elvileg még idén elkezdődhetnek az embereken végzett kísérletek is

Hirdetés

– számol be róla a New Scientist.

Hogy ez valóban leváltaná-e idővelm az óvszert, azt egyelőre még korai kijelenteni.

A gyógyszergyárak machinációja?

De egyesek szerint a férfiakat és a nőket is arra kellene “presszionálni”, hogy ezt a módszert válasszák, szemben az egyéb fogamzásgátló módszerekkel.

Egyesek gyanúja szerint valójában ez inkább a gyógyszeripar nyomása, hogy a “termékükre” mesterségesen teremtsék meg a keresletet.

Az ellentábor véleménye az, hogy:

„A biztonság a fogamzásgátlók esetén nagyon fontos, mivel ezeket a gyógyszereket az emberek nem betegségre szedik, így jóval kevésbé toleránsak a mellékhatásokkal szemben.”

Gyorsan tegyük hozzá, hogy a nőknek készült, már piacon lévő tabletták sem mentesek épp a mellékhatásoktól: a csökkent libidótól kezdve a hüvelyi folyáson át a hízásig, a hangulatingadozásig sőt akár a látásromlásig is nagyon sok minden szerepel a palettán.

Mit gondoltok?

Sikerül átnyomni majd a társadalmon és a közvélekedésen, hogy idővel a férfiaknál is ez legyen a legnépszerűbb fogamzásgátlás, védekezés az óvszer helyett…?

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.