CímlapsztorikEgészségünk

Vegyületet találtak ami megöli a rákos sejteket és nincs mellékhatása

Döbbenetes felfedezésről adtak hírt: megvan a rák ellenszere, ráadásul egy természetes vegyület.

Egy különleges tinta lehet a kulcs

A polip tintájában talált vegyület elpusztítja a rákos sejteket, de az egészségeseket békén hagyja.

A mexikói Sonorai Egyetem kutatói már korábban azonosították azt az ozopromid nevű vegyületet, amely a közönséges polipok tintazacskójában található, és amely rákellenes tulajdonságai miatt keltette fel a tudósok érdeklődését.

Hirdetés

Az egyetem biokémikusa, Martín Samuel Hernández-Zazueta és munkatársai most a laboratóriumban, mesterségesen állították elő a vegyületet, amelynek egyedülálló tulajdonsága, hogy csak a rákos sejteket pusztítja el.

Az egészséges sejteket békén hagyja, a rákos sejteket kiöli a szervezetből

Hogy feltárják az ozopromid rákkezelésben rejlő lehetőségeit, a kutatók rákos emberi mell-, méhnyak-, prosztata- és tüdősejtekbe fecskendezték a vegyületet.

Megállapították, hogy az ozopromid a rákos sejtek jelentős részének elhalását eredményezte, a legnagyobb arányban a tüdősejteknél csökkent a rákos sejtek növekedése, 50 százalékkal.

A vegyület nem volt hatással a közeli nem rákos sejtekre.

Míg a rákos megbetegedések egyes mai kezelési módjai gyulladást okozhatnak, a kutatók szerint az ozopromid csökkentette a sejtek körüli gyulladásos fehérjék termelődését, így elősegítették a jobb általános gyógyulást.

Forradalmi rákgyógyszer lehet belőle éveken belül

Hogy mi kor lesz ebből pontosan használható, a hétköznapokban is elérhető kezelés, azt most még nagyon nehéz megmondani.

De az jól látszik, hogy egy igencsak reményt keltő, már-már forradalmi áttörést hozó vegyületet sikerült felfedezni és tesztelni.

A következő hónapokban és években jöhet a humán klinikai vizsgálat kisebb, majd nagyobb számú betegen – végül ha itt is hatásos lesz az eljárás, akkor bevezethetik széles körben.

Ezzel pedig talán eljöhet végre a rákmentes világkorszak.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!