CímlapsztorikÉrdekes világ

Videóra vett kilakoltatás: rendőrök vonultak ki, gyerekes családoknak kellett otthagyni otthonaikat

Ki az, aki képes GYEREKES családokat az utcára tenni?!

Mit érezhet ilyenkor egy gyermek? Kedves bankárok, bankok, végrehajtók…

Lesz még idő, mikor fordul a kocka, mikor a nép éktelen haragra gerjed, és kirángat minden teaszürcsölgető, öltönyös “luxus gazember” az otthonaikból, a csilivili palotáikból…

Hirdetés

Öt családnak, összesen 17 lakónak, köztük gyerekeknek is el kellett hagyniuk a lakásukat a napokban délelőtt Nyíregyháza-Huszártelepen

– erről értesítette a 24.hu-t a délelőtti intézkedés ellen tüntetést szervező Glonczi László, a város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának képviselője.

Glonczi a délelőtti eseményekről felvételt is készített.

Ezen a videón a 47. perctől látható a rendőri felszólítás, amelyet – Glonczi tájékoztatása szerint – nem követett inzultus, az érintettek végül maguktól hagyták el az ingatlanokat.

A nemzetiségi képviselő többek közt azt nehezményezi, hogy ma kisgyerekek is az utcára kerültek, és hogy bár próbáltak az önkormányzattal párbeszédet kezdeményezni a tartozások rendezéséről, ez nem vezetett eredményre.

Glonczi emellett felháborítónak tartja, hogy a koronavírus-járvány idején utcára tesznek gyerekes családokat, és szerinte az is aggályos, hogy a gyámügy nem képviseltette magát a helyszínen.

A tüntetésen több tucatnyian vettek részt, tiltakozva a családok kilakoltatása ellen.

És itt álljunk meg egy pillanatra!

A származás itt most nem lényeg.

Hirdetés

Ahogyan azon is lehet rugózni, hogy önhibájukból lakoltatják-e ki őket.

De utcára tenni GYEREKKEL embereket, komplett családokat mégis csak egy újabb, “magasabb” – vagy inkább mélyebb – szintje az erkölcsi romlásnak…

UPDATE:

Az önkormányzat egy közleményt juttatott el a 24.hu szerkesztőségéhez az esettel kapcsolatban. A kilakoltatás tényét megerősítették, és azt írták:

2020 október 6-án a Huszártelepen jogcím nélküli lakáshasználat miatt 4 lakás esetében végrehajtó kísérli meg jogerős bírósági ítélet alapján a karhatalmas kényszer-kiköltöztetést, tekintettel arra, hogy a háztartásonként átlagban 1,2 millió Ft-os tartozást, amely több év alatt halmozódott fel, önkéntesen a többszöri megkeresés ellenére sem teljesítették.

Az önkormányzat azt is megírta nekünk, hogy Nyíregyházán az augusztus 31-ei adatok szerint lejárt lakbérkintlévőség meghaladja a 186,5 millió forintot.

A közlemény ezzel zárul:

„Annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került emberek ne veszítsék el lakhatásukat, a lakbértámogatáson túl, ha fizetési hajlandóságot mutatnak, bizonyos összeghatár felett lehetőség van részletfizetési megállapodás kötésére…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.