CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Vigyázz ha kávét iszol – figyelmeztetnek a szakemberek!

Fontos a mérték, ha…

Például narancsbőrrel küzdesz

A legtöbb diéta általában óva int a kávéfogyasztástól, ez pedig nem csoda, hiszen a koffein akár hozzájárulhat a makacs narancsbőr kialakulásához és hosszabb ideig tart az ellene való küzdelem is.

Hirdetés

A nyirokrendszer lelassulhat a kialakult zsírpárnácskák miatt, így a felhalmozódott méreganyagok – többek között a koffein is – képtelen kiürülni a szervezetedből.

Ha forróság van

A nyári kánikulában inkább kerüljük ezeknek a fogyasztását, hiszen vízelvonó hatásuk van, ráadásul felgyorsíthatják a szívverésünket is amellett, hogy a melegben amúgy is jobban dolgozik ez a szervünk és igencsak megerőlteti magát.

Ha éhgyomorra iszod

Ha üres gyomorra isszuk az éltető nedűt, akkor bizony megemelkedhet szervezetünkben a kortizolszint, ami a stresszért és a szorongásért felelős hormon, így hozzájárul a hangulatingadozásokhoz, a depresszióhoz, ráadásul az éhgyomros kávé még gyomorfekélyt is okozhat.

Ha magas a vérnyomásod

Ezt valószínűleg nem kell túl sokat magyarázni. Ha magas a pulzusod, vagy a vérnyomásod, akkor ne tedd ki még nagyobb terhelésnek az amúgy is leterhelt szívedet.

Ha hajlamos vagy a stresszre, depresszióra és szorongásra.

A kávé hozzájárulhat a szorongáshoz, a depresszió kialakulásához és a különböző hangulatingadozásokhoz. Lefekvés előtt 6 órával már ne igyál kávét, inkább cseréld le egy nyugtató levendulateára.

Hirdetés

Ha nem alszol eleget

Ha egyébként sem vagy egy jó alvó, akkor bizony mérsékeld a kávét, hiszen nagy problémákat okozhatsz vele. Ha 5 óránál kevesebbet alszol, annak bizony egészségkárosító hatásai vannak.

Te melyik kivételbe esel bele?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.