Egészségünk

Virsli, párizsi: brutális aromabombák, tartósított kemikáliák, avagy betegségeket tápláló feldolgozott ételek

Ezért ne egyél feldolgozott élelmiszerüzlet, húsokat! A két lekelendőbb élelmiszer jelentős mértékben növeli a rák kockázatát, ez mára bizonyítottá vált.

Ezért van ennyi bélrákos fiatal?

A virsli és párizsi mögötti borzalmas igazság

Mi magyarok kifejezetten kedveljük azokat a sokszor túlsózott, feldolgozott ételeket, főleg hústermékeket, melyek nem igazán az egészségességükről híresek, sőt.

Hirdetés

A párizsi vagy a virsli olyan slágertermékek, melyek szinte minden magyar háztartásban megtalálhatók, gyakori, hogy a családok rendszeresen ezt eszik.

A párizsi is és a virsli is rengeteg aromát tartalmaz, és pont ezek miatt a mesterséges anyagok miatt vesszük meg őket újra és újra, ugyanis bizonyos szintű függőséget okozhatnak az ízfokozók.

Az egészben az a legijesztőbb, hogy igazából fogalmunk sincsen, hogy ezek valójában hogyan is hathatnak a szervezetünkre.

Komoly rákkockázat

Ezzel azonban az az égető probléma, hogy nemrégiben több egymástól független kutatás is rávilágított arra, hogy rákkeltőek lehetnek a feldolgozott húsok, a virslit pedig kifejezetten kiemelték, mint jelentős rákkockázatot.

Arról most ne is beszéljünk, mennyi gusztustalanságot tesznek bele egy virslibe, vagy egy bolti felvágottba, párizsiba.

Ezek a termékek a spórolás szüleményei. a nyesedék húst és a másra már felhasználhatatlan húshulladékot pépesítik, majd “öntik” új formába.

És már kész is az “ínycsiklandó” virslivacsora…

Már napi 50 gramm végzetes lehet?

Svéd tudósok megállapították, hogy a feldolgozott húsok (felvágottak, virsli) rendszeres fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulása között kapcsolat lehet.

Már napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása (ez a mennyiség körülbelül egy darab virslinek felel meg) 19 százalékkal növelheti ennek a nagyon nehezen gyógyuló rákfajtának az esélyét.

Tartósítószerek, stabilizátorok és zsírok

Ezek az élelmiszerek annak ellenére, hogy húsalapúak, azért tarthatóak el hosszú hetekig, akár hónapokig is, mert tele vannak tartósítószerekkel.

Hirdetés

A vákuumcsomagolt termékek a legegészségtelenebbek.

Ha néha-néha mégis megkívánsz egy kis felvágottat vagy virslit, akkor válassz inkább a húspult mögül.

Ráadásul még ehhez hozzájön az is, hogy nagyon magas szírtartalommal rendelkeznek.

Elég, ha megnézed a csomagolásukon, hogy mennyi kalóriát tartalmaz mondjuk 100 grammjuk, igencsak ki fog kerekedni a szemed…

Világszerte nő a bélrákosok aránya

Szomorú tény, hogy a friss statisztikák ma azt mutatják, hogy világszerte jelentősen megnőtt a különféle rák előfordulása, a bélrák pedig kiemelt helyen van, mivel ez már a fiatalabbak körében is megjelent.

Ennek okát egyelőre nem tudják biztosan a kutatók, de a szakmai berkekben a legtöbben a feldolgozott élelmiszerekre gyanakodnak.

Ezt arra alapozzák, hogy a fejlett élelmiszeriparral rendelkező haladó országokban magasabb az arány, míg a harmadik világ országaiban jóval kevesebben halnak meg emésztőszervi rákban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!