CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Visszafordítható öregedés, fognövesztés: szenzációs áttörés küszöbén a tudósok

Ez egy teljesen új korszak kezdete, földcsuszamlás szerű bejelentések jöhetnek.

Szenzációs áttöréseket értek el az elmúlt hetekben több területen

Számos kutató és magáncég készít kísérleti gyógyszereket, amelyek már a legkülönfélébb betegségekre kínálnak megoldást.

Japánban a világon elsőként olyan terápiás gyógyszert fejlesztenek, amely visszanöveszti az elvesztett fogakat, de már küszöbön van egy olyan készítmény forgalmazása is, amely javíthatja az Alzheimer-kórban szenvedők életminőségét.

Hirdetés

Egy harvardi kutatócsoport pedig állítja, hamarosan egyetlen tablettával vissza lehet majd fordítani az öregedést. A kísérleti gyógyszerek azonban a legtöbbször nemcsak megfizethetetlenek, hanem veszélyes mellékhatásokkal is járnak.

Jön a fogak visszanövesztése, a fogtündér elmehet nyugdíjba

Az elvesztett fogakat eddig csak mesterségesen, implantátumokkal lehetett pótolni, ám Japán kutatók most új módszerrel álltak elő.

Olyan forradalmi gyógyszert fejlesztenek, amely lehetővé teheti a fogak újranövesztését.

A fogak fejlődési anomáliái között az egyik leggyakoribb, amikor a maradó fog nem nő ki, az ehhez hasonló születési rendellenességek az emberek 1 százalékát érintik világszerte. Az Oszakában található Kitano Kórház orvosi kutatóintézete által vezetett, kormányzati támogatással megvalósuló projekt célja, hogy terápiás gyógyszert hozzanak létre elsőrendűen azoknak, akiknek születésük óta hiányzik a fogazatuk.

Az új fogak növesztésének gondolata minden fogorvos álma” – mondta el a tudós a The Mainichi nevű japán lapnak, majd hozzátette, szerinte “biztosan sikerül megvalósítani.”

Visszafordíthatóvá tették az öregedést, szenzációs eredmények

A Harvard Medical School, a Maine-i Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói például nemrégiben bemutattak egy új módszert, amellyel akár teljesen visszafordítható lehet az öregedés – írja a SciTechDaily.

Az új felfedezés lehetőséget kínál arra, hogy egyetlen tablettával visszafordítsuk az öregedést, de a látás javításától kezdve számos, időskorral járó betegség hatékony kezelésénél lehet alkalmazni

– mondta David A. Sinclair, a Harvard Medical School Genetikai Tanszékének professzora és a projekt vezetője.

A kutatók július 12-én publikálták a tanulmányt, melyben egy forradalmi megközelítésről számoltak be, ami új alternatíva lehet a sejtek megfiatalítására.

Hirdetés

A módszerrel megszűnnének az öregedéssel járó betegségek, sőt még az örök fiatalság sem lenne lehetetlen.

Győzelem az Alzheimer-kór felett -döbbenetes bejelentés

A donanemab vizsgálati eredményeit a Journal of the American Medical Association című folyóiratban publikálták, és júliusban mutatták be az Alzheimer Szövetség konferenciáján Amszterdamban.

A kutatók csaknem 1800 idős embert vizsgáltak meg, akik egytől egyig az Alzheimer-kór korai stádiumában jártak – írja a Guardian.

A résztvevők egyik fele havonta infúzión keresztül kapott az új gyógyszerből, másik felének pedig placebót adtak 18 hónapig.

A klinikai tesztek egyértelműen a készítmény jótékony hatását mutatták ki: akár 60 százalékkal is lassíthatja a kórt, ha időben kezdik alkalmazni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!