CímlapsztorikÉrdekes világ

Visszavezethetik a negyedik oltást, senki sem menekülhet?

Két csúcsos omikron hullám jöhet, a szakemberek szerint az embereknek sürgősen át kell esnie a negyedik oltáson, kivétel nélkül. Senki sem bújhat el.

Egyre biztosabb, hogy kelleni fog az a bizonyos negyedik oltás.

Nincs mese, az emberek egy jó része nem úszhatja meg.

Hirdetés

A háború ugyanis bár minden más hírt elnyomott, még a covidról szólóakat is, az nagyon valószínű, hogy lesznek még újabb hullámok.

Ráadásul egyre nagyobb embertömeg veszti el az immunitását teljesen a vírussal szemben, ahogy lejárnak a harmadik oltások által kiváltott immunválaszok, antitest termelések.

Így pedig az omikron is veszélyesebbé válik az oltatlanok számára, és kvázi lassan mindenki annak fog majd ismét számítani ahogy telnek a hetek, hónapok.

A hivatalos információk szerint úgy tűnik, kétcsúcsos lesz az omikron-hullám, és legalább három oltás szükséges a vírus elleni megfelelő immunizációhoz, de már pedzegetik a negyedik oltás felvételét. Közben a deltakron rekombinánsból már többet is azonosítottak, de egyelőre nem tudni, hogy ezeknek milyen képességeik lehetnek.

Az omikron-hullám kétcsúcsú lesz, és éppen az ilyen kiszámíthatatlan jelenségek miatt a legfontosabb feladat most az oltásokkal elért védelem fokozása: egyre inkább a negyedik dózis minél szélesebb körű beadatásán kell gondolkodnunk

– állítják a virológusok.

Főleg az idősebb korosztályok védelme fontos, hiszen esetükben hamarabb bekövetkezik az úgynevezett immunmemória-vesztés, amit az ismétlőoltásokkal lehet korrigálni, ami a változó és kiszámíthatatlan vírushelyzetben lényeges.

Az időtényezőt is figyelembe véve az omikronnal szemben két oltás nem elég, legalább három szükséges a megfelelő mértékű immunizációhoz

– emeli ki a szakember, hozzátéve, hogy Magyarországon most a harmadik oltás beadatása lenne a legfontosabb.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.