EgészségünkÉrdekes világ

Vörös kód: betört a vírus a magyar kormánytagok közé: hogyan védik meg Orbán Viktort?

Kiadhatták a vörös kódot a magyar kormányban, miután kiderült, a járvány bejutott a politikusok közé is.

Már a miniszterelnök közvetlen munkatársai is hatósági karanténba kerültek.

Joggal merül fel a kérdés: vajon van rá esély, hogy maga Orbán Viktor is elkapja?

Hirdetés

Az pedig különösen aggasztó és érdekes, sokakat foglalkoztató kérdés, hogy vajon van-e bármiféle eltitkolt, krónikus betegsége?

Vagy akár olyan, amiről ő maga sem tud…?

Csak a jó Isten tudja, hogy mi várna Magyarországra, ha az ország első emberét ledöntené a koronavírus, vagy akár lélegeztetőgépre kerülne, vagy hosszabb időre döntésképtelenné válna.

Éppen ezért sokak szerint kritikus lépéseket fognak megfontolni a kormányban:

Kiadhatják a vörös kódot.

Gulyás Gergely (38) és a helyettese, Orbán Balázs (34) a múlt szombaton egy Balaton-parti magánrendezvényen vett részt egy koronavírusos Hollik Istvánnal, akinek kiderült, hogy pozitív a tesztje.

A parlamenti képviselő hétfőn és kedden rosszul érezte magát.

Varga Judit (39) igazságügyi miniszter is házi karanténba vonult, ugyanis hétfőn ő is találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, aki talán Hollik lehetett.

Noha az említettekkel rendszeres kapcsolatban van Orbán, Havasi Bertalan (42), a kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatta a sajtót, hogy Orbán Viktor egyelőre nem érintett az ügyben.

Hirdetés

A történtek után viszont még inkább előtérbe kerül Orbán védelme, amit a Terrorelhárítási Központ (TEK) lát el.

Mint azt a TEK-től megtudtuk, ők biztosítják a kormányfő egészségügyi ellátását is a hivatalos programokon, arra azonban nem válaszoltak, hogy a védelmét ellátó személyek tesztelése milyen gyakori.

Sokak szerint eleve aggasztó, hogy Orbán Viktor számtalan politikai találkozón nem viselt nyilvánosan maszkot, holott az egész országban azt szajkózzák “felülről”, hogy mindenki viseljen maszkot legalább zárt térben, nyilvános helyeken, tömegközlekedési eszközökön…

Más források szerint a politikusok egészségi ellenőrzése és védelme teljesen más protokollt kíván meg, ezért nem visel maszkot.

Ha mégis ideiglenesen súlyosabban megbetegedne a kormányfő, a politikai döntéseket a helyettese, Semjén Zsolt hozná meg, a szakmai ügyeket pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor intézné – nyilatkozta a kormány.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.