CímlapsztorikTudomány

WHO: ne reménykedjünk – David Nabarro vészjósló nyilatkozattal állt elő

Mi várható a közeljövőben? Lesz-e vakcina, és hatásosak-e az antitestek a vírus ellen?

A WHO egyik szakértője megdöbbentette a világot a borúlátásával.

Ha ez igaz, akkor borzalmas 2 év következhet, mert minden próbálkozásunk kudarcot fog vallani…

Hirdetés

Az emberiségnek úgy tűnik a közeljövőben a koronavírus fenyegetésével kell együtt élnie, alkalmazkodni, mivel nem garantált, hogy az oltás kidolgozása sikeres lesz

– figyelmeztetett a világ egyik vezető szakértője a betegséggel kapcsolatban.

David Nabarro, a Londoni Tudományegyetem globális egészségügyi professzora, és az Egészségügyi Világszervezet tisztviselője küldte ezt az üzenetet, miután az Egyesült Királyságban az elhunytak száma meghaladta a 15 ezret.

A brit szaktárca vasárnapi tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 16 060-an haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

A fertőzöttek száma pedig átlépte a 120 ezret.

Nabarro elmondta, a közvéleménynek nem kéne abban reménykedni, hogy nemsokára oltóanyag kerülhet a piacra, helyette inkább alkalmazkodni kell a jelenlegi helyzethez.

“Nem feltétlen tudunk olyan oltást kidolgozni, amely hatékony a vírus ellen. Egyes vírusokkal szemben nagyon nehéz a vakcina kifejlesztése, azért a belátható jövőben továbbra is fenyegethet minket a vírus – írja a Szeretlek Magyarország

Alkalmazkodni kell.

Ez azt jelenti, hogy elszigeteljük azokat, akikre veszélyt jelent a vírus, például az időseket. Ezen felül biztosítani kell a kórházak kapacitását. Ez lehet az új norma mindenki számára”

Hirdetés

-jelentette ki Nabarro.

De nem ő az első a WHO vezető tisztviselői közül, aki erre figyelmeztet.

Pénteken Maria Van Kerkhove, a WHO zoonózissal (emberről állatra terjedő betegségek) foglalkozó osztályának vezetője hívta fel a figyelmet rá:

Nincs bizonyíték arra, hogy a betegségen már átesők között bárkinél antitestek alakultak volna ki, amik immunitást nyújtanak az újra fertőződéssel szemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.