CímlapsztorikÉrdekes világ

Zelenszkij: beszólt Németországnak, áll a bál szerinte a németek “hintapolitikát” alkalmaznak

Szerinte a németeknek és az EU országainak (így köztük Magyarországnak is) nem arra kellene összpontosítania, hogy a legkisebb fájdalmat okozzák az ország számára, hanem hogy keményebben lépjenek fel az oroszok ellen.

Nemrég látott napvilágot egy videóinterjú Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Az elnök vontatottan, álmos szemekkel válaszolt Christian Sievers Dara Hassanzadeh kérdéseire.

Hirdetés

A beszélgetésből kiderült, nagyon keveset alszik, de Németországgal kapcsolatban igyekezett megfontoltan beszélni, ugyanis a két kormány között nem felhőtlen a viszony.

Az ukrán vezető szerint Scholznak biztosítania kell Ukrajnát arról, hogy Németország támogatja őket.

Nem szabad egyensúlyozni az Ukrajnához és Oroszországhoz fűződő kapcsolatok között. Scholznak biztosabbnak kellene lennie az Ukrajnához fűződő kapcsolataiban

– fogalmazott az államfő, hozzátéve:

Kijevben Németországot hintapolitikával vádolják, vagyis pontosabban a kormányt, mivel szerinte a német nép már döntött, és kifejezte nyilvánvaló támogatását az ukránok irányába. Zelenszkij úgy véli,

A NÉMET KORMÁNYNAK NEM ARRA KELLENE ÖSSZPONTOSÍTANIA, HOGY A LEGKISEBB FÁJDALMAT KERESSE ORSZÁGA SZÁMÁRA, HANEM ARRA, HOGY KEMÉNYEBBEN LÉPJEN FEL OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN,

még akkor is, ha ez ártalmas a német gazdaságra.

Vagyis lényegében szerinte a németeknek és az EU országainak (így köztük Magyarországnak is) nem arra kellene összpontosítania, hogy a legkisebb fájdalmat okozzák az ország számára, hanem hogy keményebben lépjenek fel az oroszok ellen.

A kancellár látogatására kitérve elmondta: nem csak a képekről kell majd, hogy szóljon.

Hirdetés

Azt feltételezi, hogy Scholz a védelem mellett az uniós tagjelölti státuszhoz is több támogatást fog nyújtani, de az Oroszország elleni szankciók szigorítását is reméli.

Arra, hogy lesznek-e béketárgyalások, valamint, hogy Ukrajna fontolóra venné-e a béke érdekében, hogy átad területeket az oroszok számára azt mondta:

Nincs idő olyan tárgyalásokra, amelyek nem érnek el semmit.

A saját földünkön vagyunk, ez a mi népünk, ez a mi területünk, és nagyon fáj, hogy embereket veszítünk, ez így van, de mindent elveszítünk, ha Oroszország legyőz bennünket ebben a háborúban.

Hangsúlyozta: Ukrajna kész tárgyalóasztalhoz ülni Oroszországgal, de csak abban az esetben, ha az oroszok valóban véget akarnak vetni a háborúnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.