CímlapsztorikÉrdekes világ

Zelenszkij őrjöng: felmerült Kárpátalja Magyarországhoz csatolása

Zelenszkij teljesen kiakadt a hír hallatán– állítják egyes források. Az ukránok felszólították a magyar kormányt, hogy ítéljék el a visszacsatolást felvető politikust.

Kimondták: a magyaroknak Kárpátalja visszajár?

Az elmúlt 24-48 órában hihetetlenül nagy port kavart több olyan kijelentés, mely azt sugallja, hogy Magyarország vezetése akár lépéseket is tehetne annak érdekében, hogy visszaszerezzék Kárpátalját.

A területi követelés sokak szerint jogos, már csak amiatt is, mert maga a Trianoni “békediktátum” teljesen igazságtalanul”osztotta fel” az egykori Nagy-Magyarországot és vették el tőlünk az ukránok Kárpátalját.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban és hetekben az oroszok felől több burkolt üzenet érkezett, melyek azt vetették fel, hogy ha Magyarország erre készen áll, nekünk kell döntenünk arról, hogy visszacsatoljuk-e Kárpátalját az anyaországhoz.

A különös az egészben az, hogy Putyin maga is hasonlóképpen filozofálgatott nemrég egy beszédében, de még az orosz állami média is felvetette, hogy a háború egy adott pontján majd a magyaroknak kell eldönteniük, hogy készen állnak-e a terület visszakövetelésére, akár katonai úton.

Putyin minden bizonnyal a segítségünkre lenne ezen információk és burkolt üzengetések alapján – véli sok elemző.

Az ukránok őrjöngenek, Zelenszkij sokkot kapott?

Aztán most legutóbb egy magyar politikus, Torozckai László is megpendítette ezeket a húrokat.

Olyannyira kendőzetlenül, hogy erre az ukrán külügy azonnal reagált és őrjöngve követelték, hogy a magyar kormány ítélje el a politikus kijelentését.

Torozckai bejegyzésében az alábbiakat írta:

„ISTEN ÁLDJA LENGYELORSZÁGOT! TALÁLKOZZUNK ÚJRA A LENGYEL-MAGYAR HATÁRON!”

Ezt követően egyes források szerint Zelenszkij is egy kisebb sokkot kaphatott, mivel ha már politikai szinten is felmerül, legalábbis beszélnek róla Magyarországon, hogy Kárpátalja visszajár, akkor annak látható támogatói tömege keletkezhet.

Ez pedig az ukránok egyik legnagyobb rémálma.

Hirdetés

Oleg Nikolenko felszólította a magyar kormányt, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen revizionista kijelentéseket, mert azok aláássák a kétoldalú kapcsolatokat, nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének.

Orbán tényleg Kárpátalja visszaszerzésében gondolkodik?

Igen érdekes dolog lenne eljátszani az egésszel, hogy mi történne, ha Magyarország kormánya valóban igényt tartana az elcsatolt területekre.

Egyrészt ugyanis a NATO tagságunknak mondana ellent, de az EU sem díjazná, és nemzetközi botrány lenne belőle, valamint különféle szankciók Magyarország ellen.

Még akkor is, ha az alapigazság szerint lehet hogy ténylegesne visszajárna nekünk Kárpátalja.

A másik, hogy egy gazdaságilag és szociálisan igen elmaradott területet “örökölnénk meg” az ukránoktól, ez pedig megint csak nem biztos, hogy érdekében áll a jelen hatalomnak.

Arról nem beszélve, hogy bár Orbán soha nem látott belpolitikai sikert érne el egy bizonyos réteg körében, “Trianon, vagy legalábbis Kárpátalja revíziójával”, a nemzetközi politikában Magyarországot és a kormányt súlyosan elítélnék emiatt.

Ti mit gondoltok? Realitás lehet ma az, hogy “visszaszerezze” a kormány Kárpátalját?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.