Misztikum

112 pápát jósolt meg a 900 éves prófécia: Ferenc pápa a 112. – közeleg a Vatikán bukása és a világégés?

Sötét felhők gyülekeznek az egyház felett.

Ha igaz az, amit annak idején közel 9 évszázaddal ezelőtt Szent Malakiás papírra vetetett, akkor még a mi életünkben megéljük a világégést, az egyház teljes bukását, és már az utolsó pápa uralma alatt élünk…

A Szent Malakiás által írt listát szokás még Malakiás listaként is emlegetni.

Hirdetés

Többféle értelmezése van, de valamennyi értelmezés végül ugyanoda lyukad ki: hogy a lista hellyel-közzel eléggé egybevágott azzal, ami az egyház pápáival történt.

Vagyis többen tekintik hiteles dokumentumnak, mint akik nem.

Szent Malakiás, az írországi Armagh püspökének sokat citált jövendölése szerint XVI. Benedek pápa uralkodása után már csak egyetlen pápa fog az egyházban uralkodni, ő pedig nem túl sokáig.

A Malakiás lista 112 pápáról ír, mindegyik nevéhez egy-egy sejtelmes jellemzést ír le idézetve foglalva.

Malakiást 1139-ben II. Ince pápa Rómába hívta, hogy számoljon be az eljövendő pápákról szóló rejtélyes mondatsorozatairól.

A kéziratot végül a pápai levéltárban helyezték el, majd ezt követően feledésbe merült, egészen 1590-ig, amikor a bencés rendi Arnold Wion újra felfedezte, s öt évvel később kiadatta.

A jóslat XVI. Benedeket az utolsó előtti pápának írja le, akit a „Gloria Olivae”, vagyis „Az olajfa dicsősége” mondattal jellemzett.

Bár Malakiásnak a Joseph Ratzinger pontifikátusát követő apokaliptikus vízióját kevesen osztják, érdekes egybeesés, hogy 2011 őszén állítólag Benedek pápa Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöktől a Vatikán és a zsidó állam közötti virágzó kapcsolatok szimbólumaként egy több száz éves olajfát kapott.

Sokan esküsznek rá, hogy annak idején II. János Pál nem véletlen halt meg. Gyengülését annak köszönhette, hogy különféle borzalmas víziói voltak az elkövetkező világégésről.

Hirdetés

Érezte, hogy nagyon közel a vég, és ez a vízió annyira elgyötörte, hogy a sötétség végül magával ragadta.

A listán szereplő utolsó pápa neve Petrus Romanus. mint ismert, ilyen nevű pápa nincs, és jelenleg Ferenc pápa vezeti az egyházat. Mégis, ő lehet az az utolsó pápa, amiről ír a Malakiás-lista.

Egyes elméletek szerint ugyanis tudatosan nem Péter nevűt választottak, mert biztosak voltak benne, hogy akkor egészen biztosan bekövetkezik a jóslat.

Sokak szerint ez nem akadályozza meg azt, hogy a végzet időben elérkezzen hozzánk.

A pápát feltehetőleg egy ellene elkövetett szélsőséges merényletben fogják megölni, így hozva el hirtelen a végidőket.

Ferenc pápáról sokan úgy tartják ma, hogy a Jézusi útról téríti le a nyáját ás magát az egyházat is.

Mások egyenesen az Antikrisztust látják benne.

Végső soron akármi is a rejtély valódi megoldása, Ferenc pápa furcsa kijelentései és viselkedése mögött, a legfontosabb tétel az, hogy ő jelenleg a 111. pápa.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.