Misztikum

2 milliárd éves ősi reaktor Afrikában: A Gabonban található anomáliára a geológusok sem tudnak magyarázatot

Valamilyen civilizáció már az embert megelőzően is létezhetett?

Ember előtti civilizáció hagyatéka?

Igazán zavarba ejtő a közel 2 milliárd éves Afrikában található atomreaktor léte, mely mindent aláás, amit az emberiség múltjával kapcsolatban tudunk, de a Föld eredeti korát is megkérdőjelezi.

Maga a reaktor egyébként 1,8 milliárd éves, de a tudósok felfelé kerekítették, mert nem tudni pontosan, hogy hány éves, de nagyon-nagyon régi.

Hirdetés

Egy Afrikában található uránium lerakóban ment végbe ez az elképesztő maghasadás.

1972-ben egy nukleáris fűtőanyag feldolgozó üzem dolgozója valami gyanúsat vett észre egy Afrikából származó normális ásványi forrásból kinyert urán rutin elemzése során.

A szóban forgó, alaposan megvizsgált anyag három izotópot tartalmazott – vagyis három formáját különböző atomtömegekkel: uránium 238, a leggyakoribb fajta; urán 234, a legritkább; és az urán 235, a hőn áhított izotóp, mivel ez képes fenntartani egy nukleáris reakciót.

A Gabonban található anomália

A helyszín Gabonban található, és a geológusoknak máig nincs kielégítő válasza a jelenségre, és hogy hogyan jöhetett létre ilyen a Földön.

Ez ugyanis az egyetlen hely jelenleg amit ismerünk, ahol ezek a folyamatok végbementek, és mesterséges megmunkálás nyomait is magán viseli…

Fontos megemlíteni azt, hogy az Urán 235 a Holdon és egyes meteoritokban, űrsziklákban gyakori, de ezeken sem túl nagy mennyiségben.

A Földön elképesztően ritka, a bolygó anyagának kb. 0,72%-át adja.

Rengeteg geológus átvizsgálta a helyszínt, elemzéseket végzett, és amit megállapítottak, az rendkívül összezavarta a tudományos világot.

Azt állították ugyanis, hogy ugyanilyen körlményeket és anyagokat, reakciókat csak az ember által épített atomerőművekben figyeltek meg eddig.

2 milliárd éves atomreaktor?

Olyan, mint egy ősi atomreaktor, ami egyáltalán nem a véletlen műve, ilyen geológiai folyamatot ugyanis nem ismernek.

Hirdetés

Az 1,8 milliárd éves atomreaktor a vizsgálatok alapján legalább 150.000 éven át működhetett, ezalatt rengeteg maghasadási folyamat ment végbe régióban a föld alatt.

A maghasadásból tipikusan származó anyagok jelenléte arra utal, hogy egykor egy fejlett technológia lehetett itt.

Az sem kizárt, hogy egy ősi atomkatasztrófa nyomait próbálták egy természetes “szarkofágba” helyezni – vélekednek egyesek.

Az igazságot persze senki sem tudja, sokkal több a kérdés ami felmerül, mint a válaszok.

Az anyagok és maga a reaktor termikus hatású volt a környezetre. SOkan azt feltételezik, hogy ez lehetett az első természet harmóniára törekvő technológia a múltban.

Az előző emberi faj bizonyítéka?

Hogy kik építhették?

Az előző emberiség, vagy egy másik civilizáció, mely itt élhetett a Földön. Ezt persze senki sem tudja bebizonyítani, azonban cáfolni sem, így rengeteg különféle teória alakult ki a Gabonban található atomreaktorral kapcsolatban.

Néhány geológus kitart a természetes képződmény elmélet mellett, bár azt ők is megjegyzik, hogy nem értik, hogyan alakulhatott ki, mivel nem ismert ehhez fogható sehol a Földön.

Mások úgy hiszik, hogy az emberiség nem az első emberi faj a Földön, és már egyszer eljutottunk egy adott fejlettségi szintre, mire kipusztítottuk saját magunkat.

Ennek a fájó és nagyon régi mementója lehet a gaboni anomália…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.