CímlapsztorikMisztikum

2000 éve kísérti a gyermekmolesztálás a Vatikánt: kiugrott papok és koronatanúk rémtörténetei

Maga a gonosz, és ami a Vatikán falai mögött van…

Ferenc pápa talán az első pápa, aki beismerte, hogy az egyházat kétezer éve folyamatosan kísérti a vád, hogy a papjai gyermekeket abuzálnak.

Kijelentésében kifejtette:

Hirdetés

„Ez a jelenség az egész világra kiterjed”, és „nyílt háborút indít” ellene, mert ezt a „förtelmes bűnt el kell törölni a Föld színéről”.

Évtizedeken keresztül elterjedt gyakorlata volt a gyerekmolesztáló papok rejtegetése a világi hatóságok elől. Sokszor anélkül helyezték át őket egyik helyről a másikra, hogy értesítették volna a veszélyről a gyülekezetet.

Mindez ráadásul szándékosan történt.

A Vatikán végig egyfajta “menedékhely” lehetett a vádak szerint azoknak a beteg lelkű embereknek, akiknek aberrációi és egyéb hajlamai vannak.

Nem véletlen, hogy sorra buknak ki újabban a több évtizedes csontvázak is a szekrényből.

Nemrégiben egy több mint 30 éve eltűnt fiatal lány, Emanuela Orlandi ügyében is felmerült a Vatikán neve.

Nem csak rossz nyelvek által beszélt pletykákról van szó, hanem arról, hogy a fiatal lány eltűnéséhez tényleg köze lehetett egyházi személyeknek.

Aztán 2019 őszén érkezett a hír: rejtett csontkamrákat találtak a vatikáni temetőben, ahol a 36 éve eltűnt római kamaszlány, Emanuela Orlandi holttestét egy névtelen levél alapján keresve a múlt héten felnyitották két 19. századi német hercegnő sírját.

Végül nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy a lány csontjai lennének, azonban sokan máig úgy hiszik, hogy a Vatikánban tartották fogva a lányt, és élete végéig molesztálták, majd meggyilkolták.

Hirdetés

A sornak itt még nincs vége: a közelmúlt eseményei között lehetne említeni George Pell atyát is.

Bűnösnek találta a bíróság több mint két évtizeddel ezelőtt, 13 éves ausztrál fiúgyerekek ellen elkövetett bűncselekmények miatt öt vádpontban George Pell ausztrál bíborost – vált ismertté kedden az ausztráliai Melbourne-ben.

A most 77 éves bíboros 1971-től szolgált papként a százezer lakosú ausztráliai Ballarat városban, később Melbourne, majd Sydney érseke volt, és Ferenc pápa 2014 februárjában nevezte ki a Vatikán teljes pénzügyi működéséért felelős gazdasági titkárság prefektusának.

De ha visszamegyünk a közel kétezer éves múltba, akadnak még itt érdekességek:

Például egy hullazsinat, ahol sátánista módon tettek pontot egy ügy végére, a pápák történetében egyedülálló módon.

De említhetnénk a hírhedt gesztenye bankettet is, mely egy gigászi orgia volt a Vatikánban, a pápa aktív részvételével.

De egy HIV fertőzött lelkész is több tucat áldozatot szedett azzal, hogy együttléteket létesített velük, ezzel meg is fertőzve őket.

Jose Garcia Ataulfo volt az a pap, aki az utóbbi évek legnagyobb Vatileaks botrányát keltette, azaz olyan rossz hírbe sodorta az egyházat, mint még soha.

Maga az ördög tetsesült meg a papban, ugyanis kiderült, hogy 30 kislányt erőszakolt meg, akik 5-10 évesek lehettek.

Az egészben még borzasztóbb az, hogy eközben ő maga HIV fertőzött volt…

És ez sok Vatikán-szakértő szerint csak a jéghegy csúcsa, és ha egy napon kiderülnek a legbelsőbb titkok is…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!