CímlapsztorikÉrdekes világ

50 éve tudják a világvége pontos dátumát? Az elit készül a civilizáció összeomlására

Katasztrofális folyamatokat jósolt egy a hetvenes években végzett nagyszabású szimuláció.

Az emberiség „krémje” és a világelit évtizedek óta tisztában van azzal, „mikor üt éjfélt az óra” az emberiség számára és már készülnek a kiválasztottak átmentésére egy másik világba?

Több mint 50 éve tudják, mikor jön el a vég

Nagyon ijesztő, hogy jelenleg sorra valósul meg tűpontosan, amit a tudósok akkor “láttak”.

Hirdetés

17 kutató részvételével íródott az emberi civilizáció fejlődésére leselkedő veszélyeket feltérképező nagy hatású könyv, amely A növekedés határai címmel magyarul is megjelent.

A számítógépes modelleken alapuló, 1972-ben kiadott munka baljós előrejelzései a megjelenés idején hatalmas felzúdulást és ellenkezést váltottak ki.

Akkor ugyanis senki sem akarta elhinni a szimuláció vésgő eredményeit és a végkövetkeztetést sem.

Ez ugyanis azt jósolta meg előre, hogy az emberi civilizáció szép lassan hanyatlásnak indul és valamikor 2040-re fog egy egységes összeomlásban “kimúlni”.

Az eredeti modellek öt változót vettek alapul: a népességet, az élelmiszer-termelést, az iparosodást, a környezetszennyezést és a nem megújuló természeti erőforrásokat.

Herrington ezt további öt változóval egészítette ki: a születési és halálozási rátával, a szolgáltatásokkal, a jóléti költségekkel és az ökológiai lábnyommal.

Valamennyi területen már elkezdődött az, amit a hanyatlás jeleként lehet értelmezni és ez sokakat nyugatlansággal tölt el.

Vagyis nagyjából egy évtized múlva megáll a növekedés, és a dolgok folytatása, vagyis a növekedés hajszolása azon a ponton ellehetetlenedik.

Ez pedig a példátlan technikai fejlődéssel együtt is az ipari tőke, a mezőgazdasági termelés és a jólét elkerülhetetlen visszaeséséhez vezet ebben az évszázadban

Hirdetés

– áll a tanulmány végkövetkeztetésében.

Egybevág egy magyar tudós jóslatával, aki szerint több milliárd ember fog meghalni

Szalóczy Zsolt fizikus szerint ugyanis tényleg itt van a fenntarthatóság vége,a folyamat pedig 7,2 milliárd ember halálával is járhat.

„Az a határozott véleményem, hogy fenntarthatóság már nincs, csak fenntarthatatlanság van. A globális ipari civilizáció lejtmenetbe kapcsolt, és gyorsuló sebességgel halad az összeomlás felé”

-jelentette ki nemrég, ami egybevág a fenti próféciával is részben.

A több mint 50 éve végzett szimuláció tehát nagyon is jól vetíthette előre a végzetünket.

Jelenlegi ismereteink alapján elmondható, hogy egy ilyen fokú felmelegedés esetén a népesség legalább 90 százaléka számára nem lesz elegendő erőforrás, ami azt jelenti, hogy meg fognak halni.

Ez a mai adatok szerint cirka 7,2 milliárd embert jelenthet.

Megdöbbentő sebességgel robogunk a vég felé, és ha valóban igaza lesz, akkor 5-10 éven belül valóban meg fogjuk tapasztalni a globális összeomlást.

De az is egy lehetőség, hogy nem az emberiség egésze, de akár a fele, vagy még nagyobb hányada viszonylag gyorsan kipusztul – jegyzi meg Szalóczy Zsolt fizikus.

A világelit már régóta tudja és készül rá?

Egy valódi ördögi terv zajlik a fejünk felett? “Már az első páholyból fogják nézni, ahogyan mindennek vége szakad”- vélik sokan.

A felső tízezer már ténylegesen készül az apokalipszisre?

Vagy csak egészséges előrelátás van bennük a jövőre nézve?

Tagadhatatlan, hogy soha ne látott mértékben gomba módjára szaporodnak a különféle vilávége bunkereket gyártó vállalatok megrendelései.

Mindemellett szóbeszédek vannak arról, hogy egyes, több tízezer ember befogadására képes óvóhelyek felújításai is egy ideje megkezdődtek.

Sőt, még hajmeresztőbb teóriák szólnak arról is, hogy kozmikus bárkákat is megépítettek arra az esetre, ha a Földön teljesen megszűnnének az élet fennmaradásához szükséges feltételek és a Holdra mentené ki magát egy szűk közösség.

Mások valóban úgy gondolják, hogy az egész „csak” egy egészséges óvatosság, és mindenki szeretné saját maga és családja túlélését, biztonságát bebiztosítani, különösen ha anyagilag megteheti.

Ki mit gondol?

Egyet biztosra lehet venni: a korszellemet már egy ideje áthatja egy furcsa „világvége várás”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.