CímlapsztorikÉrdekes világ

6 év múlva lépünk kapcsolatba a földönkívüliekkel: tudósok megdöbbentő bejelentést tettek

Konkrétumokkal álltak elő, 2029-ben érkezhet a Földre a földönkívüliek üzenete. Földcsuszamlás szerű bejelentések várhatók. Már tudnak valamit?

2029-ben veszik fel velünk a kapcsolatot a földönkívüliek

Akár már 2029-ben felvehetik velünk a kapcsolatot a földönkívüliek

– írja az Express amerikai tudósok számításai alapján.

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetem kutatói megállapításaikat az évekkel ezelőtt az űrbe küldött szondákkal történő kommunikációra alapozzák.

A Voyager 1 és 2 még 1977-ben indult útnak, és jelenleg is a csillagközi térben haladnak, míg az 1972-ben és 1973-ban útnak indított Pioneer 10 és 11, valamint a 2006-ban felbocsátott New Horizons a heliopauza átlépése felé közelednek a csillagközi térbe vezető úton.

A tudósok a szondáknak küldött jelek alapján próbálják behatárolni, mely csillagok vannak a legjobb helyzetben a kiküldött üzenetek fogadása szempontjából.

Ez alapján készítettek egy listát arról, hogy a következő száz évben mely égitestek találkozhatnak a legnagyobb eséllyel a Földről küldött jelekkel.

A lehetőségek között pedig akad olyan, ahonnan már 2029-re is érkezhetnek válaszok, ha létezik arrafelé egyáltalán civilizáció.

Egy törpe csillag felől érkezhet válasz?

A legkorábbi válaszra a Pioneer 10 által még 2002-ben elért, bolygónktól 27 fényévnyire található fehér törpe közeléből számíthatunk.

Ha nem érkezik válasz, akkor is maradnak további lehetőségek, ugyanis a Voyager 2 1980-ban és három évvel később küldött jelei két csillagot is elértek 2007-ben.

Ezekről a helyekről pedig legkorábban a következő évtized elején érkezhet meg a válasz.

Valamit már tudhatnak? Óriási bejelentések jöhetnek?

Egyre biztosabb sokak szerint, hogy több mindent elhallgatnak ma még a nyilvánosság elől és valójában többet is tudhatnak a SETI-nél és a NASA-nál, valamint a földön újabban ufó jelenségek nyomai után kutató Pentagonnál.

Hirdetés

Több kutatás állította már azt is korábban, hogy csak matematikai számítások szerint több tucat fejlett idegen civilizáció élhet csak a mi galaxisunkban.

Ha így van, akkor hosszabb távon még nagyobb az esélye annak, hogy előbb vagy utóbb mi is jeleket, vagy “válaszokat” kapjunk az elküldött üzeneteinkre.

Sőt, népszerű összeesküvés elméletek azt mondják, hogy valójában már minden bizonyíték a rendelkezésre áll és 2029-re csak felkészítik a társadalmat a nagyobb bejelentésekre.

Ki mit gondol?

Valóban 2029 lehet a fordulópont?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!